Auchan sluit zich aan bij inkoopalliantie Euromadi Portugal

Fortenova Groep mag Mercator overnemen
De Fortenova Groep heeft aangekondigd dat de Servische commissie voor de bescherming van de mededinging haar goedkeuring heeft gegeven aan het voornemen van de groep om Poslovni sistem Mercator in Ljubljana in handen te krijgen. De onderneming heeft voldaan aan de wettelijke eisen om goedkeuring te krijgen van de bevoegde nationale regelgevende instanties voor de bescherming van de marktconcurrentie in alle vereiste gebieden, waaronder Servië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro, en Noord-Macedonië. De Fortenova Groep heeft ook de goedkeuring van de Europese Commissie gekregen.
Bron: esmmagazine.com

VK: Deliveroo vermindert verliezen
Deliveroo is het afgelopen jaar opnieuw sterk gegroeid, al leed het nog altijd een fors verlies. Ondertussen werkt het Britse maaltijdbezorgbedrijf aan de eerder aangekondigde beursgang. Deliveroo zag de transactiewaarde vorig jaar met 64% stijgen tot € 4,8 mld. Meer dan 6 mln mensen bestelden minstens één keer via het platform, dat nu samenwerkt met 115.000 restaurants en 100.000 bezorgers in 12 landen. "Zelfs nadat overheden restaurantbezoek na de lockdown weer toestonden, bleven klanten actief en behielden ze een sterke bestelfrequentie", meldt het maaltijdbezorgbedrijf in een persbericht. De sterke groei kon niet voorkomen dat het bedrijf een verlies boekte van € 260,6 mln. Het tekort is aanzienlijk lager dan een jaar geleden, toen Deliveroo nog negatief stond met € 369,7 mln.
Bron: retaildetail.eu 

Portugal: Auchan sluit zich aan bij inkoopalliantie Euromadi
Auchan Portugal is toegetreden tot Euromadi Portugal, de lokale inkoopalliantie die deel uitmaakt van de Europese EMD-groep. Euromadi Portugal telt 28 geassocieerde ondernemingen die 43 cash & carry-vestigingen en meer dan 2.000 winkels exploiteren. De toetreding van Auchan tot de alliantie zal de positie van Euromadi in Portugal versterken, terwijl Auchan wijst op de overeenkomsten tussen haar doelstellingen en die van Euromadi, die beide gericht zijn op het ondersteunen van de economische, sociale en ecologische voorwaarden in Portugal.
Bron: retailanalysis.igd.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven