Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

YouTuber keert zich tegen Chinese boycot van Taiwanese ananas

Een groep bekende YouTubers heeft zijn steun betuigd aan Taiwan na het Chinese importverbod van hun ananas. Op 26 februari kondigde Peking aan dat het alle invoer van Taiwanese ananassen zou verbieden, omdat er "schadelijke organismen" in het fruit zouden zijn aangetroffen.

De Japanse media meldden dat Taiwan wordt "gepest" met het Chinese importverbod, en veel verontwaardigde Japanners hebben beloofd Taiwanese ananassen te kopen om hun steun te betuigen.

Sinds het verbod van kracht is geworden, hebben ook veel buitenlandse YouTubers die in Taiwan wonen, hun mening gegeven over het fruitruzie. De Zuid-Afrikaanse YouTuber Nathan Kactor van het kanaal "This is Taiwan" zei op 1 maart dat China's bewering over "schadelijke organismen" dubieus is, gezien het feit dat 99,79 procent van de ananassen die naar China worden verscheept, door de inspecties zijn gekomen en het resterende ongedierte gemakkelijk kan worden geëlimineerd door fumigatie.

Kactor zei dat, aangezien 95% van de Taiwanese ananasuitvoer naar China gaat, het verbod niet alleen de telers zou schaden, maar ook vele anderen die bij de ananassector betrokken zijn. De Zuid-Afrikaan bekritiseert China omdat het vóór het opleggen van het veto niet met Taiwan heeft overlegd, wat hij als "ongelooflijk oneerlijk en onprofessioneel" bestempelt.

Bron: taiwannews.com.tw
Foto: Dreamstime.com

Publicatiedatum: