Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pablo Fitskie (Farm Fresh Produce): "Goed nieuws na oneerlijke strijd tussen Amerikaans product en concurrerende andere landen."

EU en VS schorten wederzijdse importheffingen op

Tholen - De Europese Unie en de Verenigde Staten zijn overeengekomen om alle vergeldingsheffingen op exporten uit de Europese Unie en de Verenigde Staten die zijn opgelegd in de Airbus- en Boeing-geschillen voor een periode van 4 maanden op te schorten. Door de opschorting kunnen beide partijen zich concentreren op het oplossen van dit langlopende geschil.

Door de opschorting van de invoerheffingen zullen veel Europese voedselproducten in de Verenigde Staten goedkoper worden en vice versa. De Verenigde Staten hanteerden onder andere douaneheffingen van 25% op grapefruit en zoete aardappelen. Pablo Fitskie van het Europese verkoopkantoor van Farm Fresh Produce uit Poeldijk noemt het dan ook heel goed nieuws."Het zijn zware tijden voor ons met de extra 25% regeling, hierdoor betalen wij wekelijks enorme bedragen aan invoerrechten en was er een oneerlijke strijd tussen Amerikaans product en concurrerende andere landen."

De Verenigde Staten hadden toestemming gekregen om voor 7,5 miljard dollar aan tarieven op te leggen bij de export van producten vanuit de Europese Unie naar de Verenigde Staten. Omgekeerd kon Europa de Amerikaanse producten bij invoer voor ongeveer 4 miljard dollar belasten. Deze tarieven worden nu aan beide zijden voor 4 maanden opgeschort, zodra de interne procedures aan beide zijden zijn afgerond.

Bron: Europese Commissie