Voedelselveilig sorteren en verpakken met GeoSort Ultimate Clean

Tholen - Hoe kan ik voedselveilig sorteren en verpakken? Die vraag wordt steeds belangrijker in de huidige markt, nu ook de consument meer en meer aandacht heeft voor hygiëne in de AGF. Om deze uitdaging aan te gaan, heeft Greefa een nieuwe hygiënische machine ontwikkeld. Dick Verkade, Manager Marketing & Sales, vertelt ons er meer over.

Nog schoner
“We hebben het ontwerp zo aangepast dat we het ophopen van vuil en daarmee ook de kans op bacteriëngroei zoveel mogelijk vermijden. Daarbij kan door een aangepast, open ontwerp de gebruiker nu ook meteen zien als er vuil aanwezig is en kan hij dus veel sneller en makkelijker gaan schoonmaken.”

GeoSort Ultimate Clean
De nieuwe machine, die bedoeld is voor het sorteren van ronde vruchten zoals bijvoorbeeld appels, is gebaseerd op de oorspronkelijke GeoSort van Greefa. “Het concept hebben we laten staan, alleen het ontwerp hebben we helemaal opnieuw ontwikkeld, met meer RVS en overal aflopende vlakken zodat vuil geen kans krijgt om te blijven liggen.

Schonere machine
Voor de voedselveiligheid is het van essentieel belang dat de machine zelf schoon is en geen bron van besmetting kan vormen. Waar in het verleden nog vaak borstels werden gebruikt, gebeurt dat nu niet meer door mogelijk besmettingsgevaar. Daarnaast worden onderdelen van de machine, denk aan cups en diabolo’s, met de nieuwe GeoSort automatisch intensief gereinigd zonder menselijk toedoen.

“Als het personeel koffie gaat drinken, kan je de machine een schoonmaakcyclus laten doorlopen, om te voorkomen dat vuil zich ophoopt. De nieuwe machine is nog op meer manieren makkelijker schoon te houden. Alle elektronische delen zijn afgeschermd, zodat ze met water kunnen worden gereinigd. Daarnaast is de camerakast, de “vision box”, in zijn geheel hefbaar, zodat je eronder ook makkelijk schoon kunt maken.

Voedselveiligheid centraal
Met de upgrade is ook nog eens goed gekeken naar alle onderdelen: zijn bijvoorbeeld de kunststof onderdelen allemaal geschikt om met levensmiddelen in aanraking te komen? “Wat ook interessant is: alle draaiende onderdelen in de machine moeten gesmeerd worden, maar olie trekt vuil aan. Daarom hebben we nu kettingen toegepast die geen smering meer nodig hebben door een combinatie van innovatieve materialen.

Prototype
Op dit moment zijn ze bij Greefa druk bezig met het testen van het prototype. De tests zijn veelbelovend en het plan is om de nieuwe machine in de tweede helft van dit jaar vrij te geven voor de verkoop. “Na de zomer moet'ie leverbaar zijn voor de klant.”

Voor meer informatie:
Greefa
Langstraat 12
4196 JB Tricht | NL
T +31 345 578 100
F +31 345 578 200
info@greefa.com
www.greefa.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven