Indonesië wil e-handel reguleren in strijd tegen afbraakprijzen

De Indonesische regering is van plan een verordening uit te vaardigen om afbraakprijzen op e-commerceplatforms te voorkomen, ook voor Chinese goederen. President Joko Widodo drong er bij consumenten in de grootste markt van Zuidoost-Azië op aan om geïmporteerde producten te mijden.

"Oproepen om van onze eigen producten, Indonesische producten, te houden, moeten we laten weerklinken. Ik voer ook campagne voor haat tegen producten die uit het buitenland komen," zei Widodo. "Houd van onze goederen, haat buitenlandse goederen," zei hij, zonder een land te noemen.

Minister van Handel Muhammad Lutfi verklaarde dat Widodo's opmerkingen een reactie waren op de bezorgdheid dat Chinese fabrikanten producten kopiëren die door kleine en middelgrote Indonesische ondernemingen waren ontworpen en deze op buitenlandse e-commerce platforms tegen een fractie van de prijs verkopen.

Lutfi zei dat kunstmatige intelligentie werd gebruikt om de beste verkopers te identificeren en dat het moeilijk was om een klacht in te dienen bij de Wereldhandelsorganisatie vanwege het gebruik van digitale platforms, die de oorsprong van goederen versluieren.

De Chinese ambassade in Jakarta reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Bron: reuters.com
Foto: Nl.wikipedia.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven