2020 opnieuw succesvol jaar voor reeferservice MSC

Door alleen al in 2020 1,9 mln koelcontainers (ook wel 'reefers' genoemd) te hebben verladen, heeft MSC haar vorige record van 1,8 mln uit 2019 overtroffen. MSC blijft met succes de zeeën bevaren om miljoenen consumenten wereldwijd van verse AGF te voorzien.

2020 is opnieuw succesvol verlopen voor MSC dat ondanks de Covid-pandemie essentiële voedingsmiddelen en medicijnen is blijven afleveren aan bestaande en nieuwe bestemmingen overal ter wereld. Als wereldleider op het gebied van koeltransportoplossingen beschikt het bedrijf over één van de grootste en meest geavanceerde containervloten ter wereld. In 2020 verlaadde MSC een recordaantal van 1,9 mln koelcontainers. 

Wat zijn koelcontainers/reefers eigenlijk en welke producten worden erin vervoerd?

Koelcontainers zijn permanent aangedreven, temperatuur-gecontroleerde containers waarin versproducten en temperatuurgevoelige vracht gedurende het gehele transport vers worden gehouden. Op deze manier blijft de veiligheid en kwaliteit van voedsel gewaarborgd tijdens het vervoer over lange afstanden. 

Groeiende vraag
De wereldwijde vraag naar vers fruit is de afgelopen tien jaar met maar liefst 40% toegenomen. Deze vraag is in 2020 nog sterker geworden onder invloed van de groeiende behoefte aan vitamine C-rijke voedingsmiddelen, zoals vers fruit, tijdens de Covid-19-pandemie. 

"Om aan de sterke wereldwijde vraag naar koelvrachtdiensten  tegemoet te komen, hebben we onze koelcontainervloot voor temperatuurgevoelige vracht in 2020 uitgebreid met 15.000 Star Cool-units. 

Verder beschikken we over onze Gülsün Class containerschepen, die dankzij hun verbeterde design en grotere afmetingen ruim 2.000 extra koelcontainers kunnen vervoeren dan de vorige generatie containerschepen. Dankzij deze grotere capaciteit waren wij in staat om de intensieve handel in voedsel, dranken en farmaceutische producten tussen Europa en Azië een boost te geven.

Koelcontainers en temperatuurgecontroleerde oplossingen hebben in 2020 aan populariteit gewonnen. Voor MSC blijft de klant prioriteit nummer één en wij zijn dan blij dat we onze reeferdiensten ook tijdens de pandemie op peil hebben kunnen houden. Door de grotere vraag zijn er nieuwe marktkansen ontstaan, die hebben hebben kunnen benutten dankzij onze voortdurende investeringen in de beste technologieën voor koeltransportoplossingen," aldus Giuseppe Prudente, Global Chief Logistics Officer bij MSC. 

In 2020 verlaadde MSC haar eerste vracht Chileense clementines naar Hongkong via haar INCA-service, die Azië en Latijns-Amerika verbindt. Kort daarna leverde MSC met succes de allereerste zending Colombiaanse avocado's af in China, een reis die mogelijk is dankzij de hoogwaardige technologieën die MSC toepast. 


Klik hier voor het hele persbericht. 

Voor meer informatie:  
MSC Mediterranean Shipping Company
S.A.Chemin Rieu 12-14
1208 Geneva Switzerland
Tel.: +41227038888
Email: info@msc.com

MSC Rotterdam
Tel.: +31 10 217 8600
Email: nld-info@msc.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven