Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mission Produce biedt nu jaarrond mango's aan

Mission Produce. dat bekend staat om de inkoop, teelt en distributie van verse Hass-avocado's, heeft nu ook een jaarrond mangoprogramma aangekondigd, dat zal bestaan uit het rijpen en distribueren van mango's op internationaal en landelijk niveau.

"We storten ons nu op de mangocategorie zoals we dat bijna 40 jaar geleden ook met avocado's deden," zegt Steve Barnard, directeur en oprichter van Mission Produce. "De mangocategorie biedt volop mogelijkheden, aangezien mango het meest geconsumeerde fruit wereldwijd is. Het opnemen van mango's in ons portfolio is een logische stap waarmee we onze globale footprint kunnen vergroten, zonder dat we de avocadocategorie uit het oog verliezen."

Steve Barnard, CEO en oprichter van Mission Produce.

“We zijn uitstekend gepositioneerd om onze markt uit te breiden. Mission Produce bezit momenteel een mangoareaal van 300 hectare in Peru en verkent de mogelijkheden om nog meer fruit in te kopen in andere teeltgebieden," aldus Stephen Fink, vicedirecteur sales Noord-Amerika. "We startten een paar jaar geleden met ons mangoprogramma om onze werknemers het hele jaar door werk te kunnen bieden. We merken dat de vraag van onze klanten toeneemt en de buitengewoon goede reacties op ons huidige mangoprogramma bewijzen dat we klaar zijn om een plaatsje op deze markt te veroveren."

 

“Het mangoseizoen loopt doorgaans tegengesteld aan dat van avocado's, dus dit complementaire programma creëert een unieke synergie binnen onze internationale teeltactiviteiten," voegt Barnard eraan toe. De ongeëvenaarde toegang die Mission Produce heeft dankzij haar internationale logistieke, rijpings- en distributienetwerk zal haar in staat stellen om de productiviteit te optimaliseren. Het betreden van de mangomarkt biedt het klantenbestand van Mission Produce nog meer keuze, waardoor het bedrijf haar klanten nog beter van dienst kan zijn en haar inkomsten kan maximaliseren.  

Mission Produce heeft Patrick Dueire aangesteld om deze nieuwe categorie te leiden. Dueire beschikt over meer dan 20 jaar internationale ervaring binnen de fruithandel in Europa en de VS. In zijn eerdere functie was hij verantwoordelijk voor ontwikkeling van de mangocategorie als inkoopmanager bij AGF Dayka & Hackett. In 2016 werd hij benoemd als lid van de National Mango Board.

Patrick Dueire.

“De keuze voor Patrick is strategisch en bedoeld om onze expertise op het gebied van avocado's aan te vullen met kennis van de mangosector," zegt Fink. "We hebben er alle vertrouwen in dat we deze nieuwe kans optimaal zullen kunnen benutten zonder dat dit ten koste gaat van ons geliefde superfood: de avocado." 

 

Voor meer informatie: 
Denise Junqueiro  
Mission Produce, Inc.  
Email: press@missionproduce.com    
www.worldsfinestavocados.com  

Publicatiedatum: