Rusland: Uienprijzen nu al 1,5 keer hoger dan begin maart 2020

Volgens analisten zijn de prijzen voor kwaliteitsuien op de Russische markt snel gestegen. De vraag van groothandelsbedrijven is nog steeds vrij groot, waardoor de telers de prijs van hun product naar boven kunnen bijstellen. Ook worden de prijzen ondersteund door een vermindering van het aanbod op de markt als gevolg van het feit dat veel grote telersbedrijven de verkoop van hun uien hebben beëindigd.

Op dit moment worden kwaliteitsuien uit de belangrijkste teeltgebieden aangeboden voor 14-20 roebel/kg (0,15-0,22 €/kg), wat gemiddeld 13% duurder is dan aan het einde van de vorige werkweek.

Desondanks zijn er aanzienlijke hoeveelheden goedkopere importuien op de markt, waarvan Kazachstan momenteel de belangrijkste leverancier is. De handelaren zijn echter vaak ontevreden over de kwaliteit van de ingevoerde producten en geven de voorkeur aan dure uien van betere kwaliteit die afkomstig zijn van plaatselijke teeltbedrijven.

Momenteel liggen de uienprijzen in Rusland gemiddeld al 1,5 keer hoger dan in de eerste week van maart 2020. Marktdeelnemers sluiten niet uit dat de tendens om de prijs van dit product te verhogen zal aanhouden en dat het groeitempo van de prijzen voor uien zal versnellen naarmate de voorraden in de opslag van de tuinbouwbedrijven afnemen.

Bron: east-fruit.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven