Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tesco doet ambitieuze nieuwe toezeggingen om gezonde, duurzame voeding te steunen

Roemenië: Retailer Profi voegt 31 nieuwe winkels toe aan zijn keten
De Roemeense supermarktketen Profi, die onder zeggenschap staat van het investeringsfonds Mid Europa Partners, heeft in de eerste twee maanden van het jaar 31 nieuwe winkels geopend. Het doel voor het hele jaar is 250 winkels. Het bedrijf opende 15 winkels in januari en 16 in februari en zet de versnelde expansie voort, die het een paar jaar geleden is begonnen. De retailer kondigde plannen aan om gemiddeld 200 nieuwe winkels per jaar te openen en tegen 2024 de tweede grootste speler op de lokale markt te worden.
Bron: romania-insider.com 

VK: Tesco doet ambitieuze nieuwe toezeggingen om gezonde, duurzame voeding te steunen
Tesco heeft nieuwe plannen opgesteld om klanten te helpen gezonder te eten en om van Tesco de makkelijkste plek voor klanten te maken om te winkelen voor betaalbare, gezonde en duurzame voeding. De plannen van de supermarkt voor de periode tot 2025 omvatten onder meer een groot nieuw herzieningsprogramma om het gezondheidsprofiel van producten te verbeteren; veranderingen in promoties en prijzen om barrières voor het kopen van gezonde voeding weg te nemen; en een verdere uitbreiding van Tesco's marktleidende assortiment op plantaardige basis, met nieuwe producten die plantaardige eiwitten nog toegankelijker maken voor gezinnen.
Bron: tescoplc.com 

Portugal: Jerónimo Martins' kwartaalwinst daalt met 25% door kosten pandemie
De Portugese retailer Jerónimo Martins heeft in het vierde kwartaal een daling van de nettowinst met 25% ten opzichte van een jaar geleden geboekt, ondanks een lichte stijging van de totale omzet onder impuls van haar belangrijkste markt, Polen, omdat de kosten stegen als gevolg van de Covid-19-pandemie. Terwijl de nettowinst daalde tot € 93 mln, waarschuwde de op een na grootste retailer van Portugal "dat er nog steeds onzekerheid is over de mogelijke uitvoering van verdere beperkende maatregelen, ten minste in de eerste helft van het jaar".
Bron: esmmagazine.com 

VK: Morrisons gedegradeerd uit FTSE 100
Morrisons zal uit de FTSE 100 worden verwijderd vanwege het feit dat de aandelenkoers al meer dan twee jaar een neerwaartse tendens vertoont. Het supermarktconcern heeft moeite om in de gunst van beleggers te komen, die zich zorgen maken over de stijgende kosten, ondanks het feit dat het bedrijf over het algemeen geacht wordt goed op de pandemie te hebben gereageerd.
Bron: thebusinessdesk.com 

VK: Deliveroo, een door Amazon gesteund bezorgbedrijf, kiest Londen voor zijn debuut
Deliveroo verklaarde dat het in Londen naar de beurs zou gaan met een dual-class aandelenstructuur, waardoor oprichter en CEO Will Shu de controle over het bedrijf zou behouden. Een door de Britse regering gesteunde evaluatie riep onlangs op tot hervormingen van het Londense noteringsregime, waaronder de mogelijkheid om aandelen met dubbele klasse naar de beurs te brengen. Het is een zegen voor de Londense beurs, die meer snelgroeiende techbedrijven wil aantrekken om te concurreren met New York en Europa.
Bron: cnbc.com 

Supermarktketen Albert Heijn wil kleine onbemande winkels openen in België
De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn wil minstens 100 kleine, onbemande winkels openen in verschillende kantoorruimtes in België en Nederland, zo heeft het concern aangekondigd. Het gaat om kleine supermarkten met een beperkt assortiment, zonder personeel en waar klanten zelf hun aankopen scannen. In België wil de keten er minstens 25 openen. 
Bron: brusselstimes.com 

VK: Kassaloze Amazon Fresh opent in Londen
Amazon heeft een supermarkt zonder kassa geopend in Londen, zijn eerste "just walk out"-winkel buiten de VS. Bezoekers van Amazon Fresh scannen bij binnenkomst met een smartphone-app en krijgen automatisch een rekening als ze weggaan. Bezoekers hoeven alleen maar een artikel in een tas te stoppen of anderszins naar buiten te dragen om af te rekenen met de winkel die zich bij de ingang van een winkelcentrum in de gemeente Ealing bevindt.
Bron: bbc.com 

Publicatiedatum: