Piet Looije en Florian Prins, Looije Packing:

"Ompakken blijft handjeswerk, maar we zetten vol in op verdere automatisering op onze inpaklocaties"

Tholen - "Zet je bovenaan dat ADO kampioen wordt?" Ondanks dat Piet Looije inmiddels dagelijks 800 tot 1.000 uitzendkrachten aan het werk heeft, is hij zijn grappen en grollen niet verleerd. Maar laat Looije Verpakkingen maar schuiven. Met het plaatsen van machines op inpaklocaties in Poeldijk, Strijen, Rotterdam en Oud-Beijerland gaat het bedrijf veel verder dan alleen het uitzenden van werknemers en het aannemen van gehele partijen importfruit. "Wij denken in totaaloplossingen!"


Piet Looije en Florian Prins

Volledige ontzorging
Met de aankondiging van de nieuwbouw van R&M Forwarding in Ridderkerk werd eveneens een strategisch partnership met Looije aangekondigd, waarmee het aantal inpaklocaties op vijf komt. Plannen om ook elders in Nederland dergelijke partnerships aan te gaan, heeft het bedrijf nog niet. "Nu kunnen we onze uitzendkrachten heel efficiënt inzetten tussen de verschillende locaties, omdat deze allemaal in de regio Rotterdam-Westland zitten", vertelt Florian Prins, die als manager werkzaam is bij Looije Packing.

"Met het plaatsen van onze innovatieve machines op diverse paklocaties, realiseren wij volledige ontzorging, zodat onze klanten zich kunnen richten op hun core business, zoals de import of opslag van fruit", vertelt Florian. "Wij doen de rest. Niet alleen de werkzaamheden van het om- en verpakken van foodproducten worden door onze werknemers zorgvuldig uitgevoerd, ook nemen wij de inkoop van het gewenste verpakmateriaal, zoals schaaltjes, deksels en folie, voor onze rekening. Zo hebben we onlangs een machine aangeschaft voor het sleeven van appels, die ingezet zal worden bij Cool Port Packing in Rotterdam."

Colli-concept
"Met ons colliconcept bieden wij klanten de mogelijkheid om tegen een nóg scherper en vooraf vastgesteld tarief de klus te laten klaren. Geen verrassingen en afspraak is afspraak! Dat sloeg aan in de markt. Een paar Poolse mensen leveren kan iedereen, maar niet iedereen heeft antwoord op specifieke vragen. Onze medewerkers zijn goed ingewerkt en hebben evenveel aandacht voor één doos citrus als voor een complete lading avocado’s. We werken met importfruit in de breedste zin van het woord. Met alle producten hebben we ervaring, maar in Oud-Beijerland is de locatie specifiek ingericht op gember, in Strijen op druiven en citrus en in Poeldijk waar we een eigen waslijn hebben, specifiek op citrus. Van de zomer zullen we de lijn ook weer geschikt maken voor het in- en ompakken van biologisch citrus."

Dit jaar viert Looije Verpakkingen haar 20-jarig jubileum. "Ons concept sloeg direct aan. Door onze flexibiliteit, zowel in werktijden als in het aantal mensen dat wij leveren, werkten wij hier al vanaf het begin met 25 mensen per dag", blikt Piet terug. Op de vraag welke jaren het mooiste waren, antwoordt hij lachend: "Ieder jaar is voor mij weer een hoogtepunt. We zijn wel heel hard gegroeid, maar doordat ik vanaf dag één alle afdelingen heb opgezet, weet ik wel van de hoed en de rand van het hele bedrijf. Het afgelopen Corona-jaar zorgde voor de nodige uitdagingen, onder meer om het vervoer van de uitzend-krachten goed te regelen. We hebben snel geanticipeerd door een eigen sneltestlocatie te openen. Gelukkig heeft het werk er niet onder geleden, maar het heeft wel voor de nodige hoofdbrekens gezorgd."

Robots
"Ons doel is dat nieuwe medewerkers over tien jaar nog ons werken. Dat lukt alleen als je goed voor ze zorgt. Zo hebben we jobcoaches aan het werk, die de mensen ondersteunen op de werkvloer. Het vinden van goede, gemotiveerde uitzendkrachten wordt steeds meer een uitdaging. Vroeger waren er misschien wel zes van de tien mensen geschikt. Nu ben je soms al blij als er twee op de tien geschikt zijn", aldus Piet. "En de uitblinkers krijgen alle kansen om door te groeien tot bijvoorbeeld teamleider of kantoormedewerker. Ook zijn we niet zelden een doorgeefluik van nieuwe medewerkers voor onze klanten. Het ompakken zal altijd handmatig moeten gebeuren, maar we zetten wel vol in op automatisering. Elk handje wat je met robots of machines kunt besparen, is er namelijk één."

Voor meer informatie:
Florian Prins
Looije Packing
Honderdland 177
2676 LT Maasdijk
Tel: +31 174 523 202
Florian@Looijeagf.nl 
www.looijeagf.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven