"Nieuwe netzakken geven geen overheersende geur meer af"

Het automatiseringsniveau in de tuinbouwsector blijft elk jaar stijgen. Een groeiend aantal verpakkingsfabrieken en tuinbouwbedrijven investeert in geautomatiseerde verpakkings- en weeginstallaties. Deze veranderingen hebben ook gevolgen voor leveranciers, zoals de producenten van netzakken. Hun producten moeten voldoen aan de eisen voor geautomatiseerde verpakkingsmachines. Annie, een woordvoerster van de gespecialiseerde leverancier van netzakken Shandong Fullway Import and Export sprak onlangs over veranderingen in de vraag op de overzeese markt en hoe het Chinese bedrijf zich heeft aangepast aan nieuwe trends.

Het ontwerpen en vervaardigen van netzakken is een beweeglijke sector. Er is een breed scala van handgemaakte hennepzakken tot machinaal vervaardigde synthetische netzakken. Dan zijn er ook nog verschillende eisen voor de etiketten en QR-codes. Nu steeds meer bedrijven hun verpakkingsproces automatiseren, moeten de netzakken aan zeer specifieke eisen voldoen om compatibel te zijn met de machines in verschillende fabrieken.

Annie: "Het perforeren van zakken is bijvoorbeeld altijd een moeilijke technologische kwestie geweest voor de sector. Wij hebben een complete bewerkingslijn op de fabrieksvloer geïnstalleerd en gespecialiseerde apparatuur toegevoegd voor het perforeren van netzakken om aan de uiteenlopende eisen van onze klanten te voldoen. Na jaren van ervaring en vele verschillende experimenten heeft onze perforatietechniek nu een volwassen stadium bereikt. Wij zijn in staat te voldoen aan de uiteenlopende eisen van een grote verscheidenheid van klanten."

"Een ander probleem in de sector is het basismateriaal voor netzakken. Vroeger werden de zakken gemaakt van plastic, dat een sterke,overheersende geur had. Het bronmateriaal kan een negatieve invloed hebben op de productkwaliteit van de inhoud die in deze netzakken wordt vervoerd. Na veel vallen en opstaan zijn wij erin geslaagd het plastic zachter te maken en de irriterende geur te verwijderen."

Spanje is een grote exporteur van tuinbouwproducten. Spanje is ook een van de eerste overzeese markten waar Fullway voet aan de grond kreeg. "De oogst van uien en aardappelen vindt op het noordelijk halfrond elk jaar plaats tussen juni en augustus. Dat is de piekperiode van het exportseizoen voor Fullway. Ons bedrijf exporteert ongeveer 10 zeecontainers per maand. Wij zijn gaan samenwerken met een aantal verpakkingsbedrijven om de marktontwikkelingen beter te begrijpen en te anticiperen op de behoeften van de consument. Deze samenwerking maakt een nauwere integratie van het verpakkingsmateriaal en de verpakkingsmethoden mogelijk en sluit het product beter aan op de behoeften van onze klanten."

Fullway levert een grote verscheidenheid aan netzakken, waaronder ronde zakken en mono zakken (2kg-75kg). Deze zakken kunnen worden gebruikt voor aardappelen, uien, wortelen, knoflook en een hele reeks andere tuinbouwproducten. "Netzakken kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën op basis van de weeftechniek. Er zijn gebreide netzakken en effen geweven netzakken. Rusland en Oekraïne geven de voorkeur aan gebreide netzakken, terwijl Nederland en Duitsland de voorkeur geven aan traditionele netzakken met plat vlechtwerk. Verschillende afnemers hebben ook uiteenlopende voorkeuren wat etiketten, kleuren, afmetingen en gewicht betreft. Wij streven ernaar een oplossing op maat te bieden die voldoet aan de behoeften van al onze klanten."

Fullway is na jaren van intensief werken op veel markten behoorlijk bekend. Het bedrijf geniet een hoog percentage terugkerende klanten. "Naarmate de bedrijfsontwikkeling sterker wordt, hopen we ons te verbinden met nog meer telers en groentenverpakkingsfabrieken en een nog breder scala aan verpakkingsproducten te ontwikkelen om aan uiteenlopende eisen te voldoen," besluit Annie.

Voor meer informatie:
Annie
Shandong Fullway import & Export Co., Ltd.
WhatsApp 0086-15653757977 
fullway@fullwaygroup.com 
www.mesh-bags.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven