André Vois

"Markt wachtte op een bio-banderolleersysteem"

Bij Project Service & Production GmbH staat ook in de huidige crisistijden de productverpakking van de toekomst in het middelpunt. FreshPlaza sprak met André Vois, Product Key Account Manager, die bij de bedrijfsgroep uit Kranenburg (NRW) verantwoordelijk is voor de categorie milieuvriendelijk banderolleren en de systeemoplossing Proband V1000.

Heer Vois, hoe onderscheidt het nieuwe verpakkingsconcept Progreen zich van bestaande, duurzame oplossingen en wat zijn de belangrijkste voordelen voor de gebruiker?
"Onze banderol heeft een papieraandeel van 95 tot 97 procent! We waren in 2020 op de Fruit Logistica de eersten met een dergelijke milieuvriendelijke oplossing. De reacties destijds lieten zien dat de markt op dit eco-banderolleersysteem had gewacht. Met het slechts minimale kunststofaandeel van 3 tot 5 procent kan Progreen in Duitsland bij het oud papier weg worden gegooid en door middel van recycling zo weer geschikt worden gemaakt voor hergebruik. Daarom gebruiken we ook de claim 'Go Green with banding'. Iedere oplossing met een papieraandeel van 97 procent betreft overigens producten met een vaste omvang, die met 95 procent papieraandeel komen tot inzet wanneer er producten van verschillende groottes gebanderolleerd worden. In Nederland wordt nog onderzocht of de banderol geschikt is voor het oud papier.


André Vois toont de nieuwe banderolleeroplossing

Op social media wordt Progreen in het bijzonder als bio-oplossing aangeprezen. Welke doelgroep of toepassingsgebieden wilt u met deze methode aanspreken?
"Progreen is natuurlijk geschikt voor alle producten, of ze nou biologisch zijn of conventioneel: de verpakking wordt ecologischer en iedere bijdrage zou gebruikt moeten worden om zoveel mogelijk materiaal weer te recyclen! Maar in de praktijk is onze groene oplossing perfect geschikt voor bio-producten, aangezien ze de aspecten bio & eco verbinden. Want je kunt je wel afvragen waarom bio-producten in een verpakking van samengestelde materialen gestopt worden – als wij bijvoorbeeld een echt alternatief bieden. Momenteel helpt het de producenten zeker dat de consumenten samengestelde verpakkingen die eruit zien alsof ze alleen van papier zijn, helemaal niet als schadelijk herkend. Terwijl deze niet bij het oud papier mogen. Het is nodig de consumenten hierover voor te lichten. En producenten die vooruitkijken kunnen met onze oplossing en bijvoorbeeld een vermelding op de banderol de Duitse consument erop wijzen dat deze verpakking bij het oud papier mag! Producenten kunnen zich met ons product dus van anderen onderscheiden en we kunnen een ecologisch zeer geloofwaardige totaaloplossing aanbieden."

Hoe is de eerste feedback van de gebruikers tot nu toe?
,,De respons is zeer positief, de vraag is hoog - momenteel vooral van landbouwbedrijven uit de groenten- en fruitteelt en van toepassers uit andere branches zoals bijvoorbeeld hygiëneproducten. De toepassingsgebieden zijn veelvuldig, want Progreen wordt overal ingezet waar producten bij elkaar gehouden moeten worden en alle belangrijke informatie zoals bijvoorbeeld de EAN Code, producent, verpakker of het herkomstland op het product moeten staan. We kunnen Progreen banderollen van 25 tot 60 millimeter breed met onze banderolleermachine Proband V 1000 verwerken, maar leveren bij behoefte echter ook nog bredere Progreen banderollen."

Volgens vakmedia staan verpakte producten in crisistijden in sterkere mate in de focus. Hoe zullen levensmiddelverpakkingen zich naar uw idee, zowel op de korte als op de lange termijn, ontwikkelen?
"Ik kan niet de gehele verpakkingsmarkt overzien, maar het lijkt er wel op dat misschien vanwege corona sommige producten weer in toenemende mate verpakt worden. Wij als Project bedrijfsgroep zien echter een ongebroken hoge vraag naar onze Progreen banderollen en de hierbij passende banderolleermachine Proband V1000. Voor de tijd na de coronacrisis rekenen we op een verdere groei van de vraag. Want aan de megatrends in de verpakkingsindustrie heeft zich niks veranderd: het doel is om minder en ecologischere verpakkingen te gebruiken. Het anders gaan denken heeft al lang plaatsgevonden. Wij van de Project bedrijfsgroep zijn er trots op hier een overtuigende bijdrage aan te leveren."

Voor meer informatie:
project Service & Produktion GmbH
André Vois
Im Hammereisen 42
D-47559 Kranenburg
Tel.: +49 2826 9145-0
Fax: +49 2826 9145-11
A.Vois@project-sp.de 
www.project-sp.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven