Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mercadona deelt winst met voltallig personeel

VK: Sainsbury's schrapt 500 extra banen en krimpt kantoorruimte in
Het Britse supermarktconcern Sainsbury's is van plan nog eens 500 banen te schrappen en zijn kantoorruimte in te krimpen om de administratieve functies te vereenvoudigen voor het post-pandemische tijdperk, aldus het concern. Het banenverlies komt bovenop de 3.500 banen die op de tocht staan, nadat de nieuwe CEO Simon Roberts in november een grote herstructurering heeft doorgevoerd waarbij Argos-winkels en in-store vlees-, vis- en delicatessenwinkels werden gesloten.
Bron: reuters.com 

VK: Omzet foodretail stijgt met 15% door stimulans lockdown
De Britse foodretailomzet steeg met 15,1% j-o-j in de vier weken tot 21 februari, de snelste groei sinds juni 2020, omdat de laatste nationale lockdown de uitgaven in cafés, restaurants en bars terugschroefde, aldus marktonderzoeker Kantar. De pandemie verandert al een jaar lang de manier waarop Britten winkelen. In totaal hebben shoppers tijdens de crisis € 17,6 mld meer uitgegeven aan boodschappen, aldus Kantar.
Bron: reuters.com 

Spanje: Mercadona deelt winst met personeel
Het Spaanse supermarktconcern Mercadona heeft € 409 mln van zijn winst van 2020 gedeeld met zijn volledige personeelsbestand van 90.000 werknemers. Zo'n € 366 mln werd deze week verdeeld, bovenop de € 43 mln van april 2020 die de werknemers ontvingen als erkenning voor hun inzet en inspanningen tijdens het begin van de pandemie.
Bron: esmmagazine.com 

VK zegt meer tijd te willen voor aanpassing post-Brexit Noord-Ierland
Groot-Brittannië zal nieuwe regels invoeren voor supermarkten en leveranciers aan Noord-Ierland en zegt dat er meer tijd nodig is om de post-Brexitregels uit te voeren die het met de Europese Unie is overeengekomen. "Wij nemen een reeks tijdelijke stappen die eenvoudigweg de realiteit weerspiegelen dat er meer tijd nodig is om ons aan te passen en nieuwe eisen toe te passen terwijl wij onze besprekingen met de EU voortzetten", vertelde de Noord-Ierse minister Brandon Lewis aan het parlement.
Bron: reuters.com 

Duitse online-supermarkt Flink haalt € 43 mln op
De Berlijnse startup Flink, die boodschappen bezorgt op afroep, heeft € 43 mln opgehaald. De financieringsronde werd geleid door Target Global en investeerders Northzone, Cherry Ventures en TriplePoint Capital. Het brengt de totale financiering tot nu toe op € 53 mln. Flink, dat pas eerder dit jaar officieel van start ging, breidt uit naar Nederland en Frankrijk en heeft 10 'donkere winkels' in een aantal Duitse steden geopend. De onderneming beweert dat ze boodschappen vanuit haar eigen netwerk van fulfilmentcentra in minder dan 10 minuten kan leveren.
Bron: retailtechinnovationhub.com 

VK: Waitrose's nieuwe Londens fulfilmentcentrum creëert 800 banen
Waitrose heeft in het Londense Greenford haar derde fulfilmentcentrum geopend om haar online-activiteiten in de stad uit te breiden. De site, die 800 banen zal opleveren, zal wekelijks 25.000 Waitrose.com-bestellingen leveren tegen de tijd dat het later dit jaar volledig operationeel is. Dit zal in de hele hoofdstad vijf keer meer online-slots per week genereren dan vóór de Covid-19-pandemie.
Bron: retailgazette.co.uk 

Publicatiedatum: