Reintjes Systems:

"De inlays-module voorziet kratten tijdens het uitvouwproces van voedsel beschermende inlegvellen"

Recentelijk bereikte Reintjes Systems opnieuw een akkoord met een internationale voedselverwerker uit Westland over de ontwikkeling en realisatie van een volautomatische kratten uitvouwmachine. Op wens van de klant wordt er een innovatieve inlays-module aan de machine toegevoegd, waardoor kratten tijdens het uitvouwproces worden voorzien van voedselbeschermende inlegvellen.

Een internationale voedselverwerker uit Westland
Het bedrijf waaraan Reintjes Systems een volautomatische kratten uitvouwmachine heeft verkocht, is gevestigd in het Westlandse Poeldijk. Het bedrijf bestaat omme nabij 100 jaar en is gespecialiseerd in inspectie-, rijpings- en verpakkingsprocessen tot aan de voedingsmiddelenlogistiek. Met deze specialismen bedient het bedrijf uiteenlopende klanten in meer dan 11 verschillende landen.

"Een volautomatische kratten uitvouwmachine met veel mogelijkheden en innovaties"
In februari jongstleden bereikte Reintjes Systems met deze internationale voedselwerker een akkoord over de ontwikkeling en realisatie van een volautomatische kratten uitvouwmachine.
In basis betreft de machine een combinatie van een krattenontstapelaar, -uitvouwer en -stapelaar.
Op wens van de klant worden de volgende modules aan de machine toegevoegd:

  • Een invoerrollenbaan, zodat klapkratten stapels automatisch aangevoerd worden
  • Een controle module die controleert of de kratten correct uitgevouwen zijn
  • Een innovatieve inlays-module, waarmee klapkratten automatisch voorzien kunnen worden van voedsel beschermende inlegvellen
  • Een uitvoerrollenbaan, waarmee uitgevouwen klapkratten getransporteerd worden.

Naast de extra modules zal de kratten uitvouwmachine tevens worden voorzien van een functionaliteit, waarmee alle soorten kratten (als EPS, IFCO, Interseroh, kleine kratten en grote kratten) snel en gemakkelijk uitgevouwen kunnen worden. Het omschakelen van krattype kan hierbij met één druk op de knop, waardoor de omschakelingstijd minimale effecten heeft op de verwerkingssnelheid van het voedsel.

Planning
Op dit moment is Reintjes Systems bezig met de mechanische engineering van de machine. Op wens van de klant wordt de machine eind juni 2021 opgeleverd en geïnstalleerd in het Westlandse Poeldijk.

Voor meer informatie:
Reintjes Systems
Veulenseweg 4C
5809 EL Leunen
T: +31 (0) 6 43083525
info@reintjessystems.nl 
www.reintjessystems.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven