Plaatsvervangend directeur van Voedsel- en Landbouworganisatie zal ook aanwezig zijn

Eerste Southern Hemisphere Fresh Fruit Trade congres staat in teken van wereldvoedselvoorziening

Met het doel de fruitsectoren op het zuidelijk en noordelijk halfrond dichter tot elkaar te brengen, zal SHAFFE  op 25 maart 2021 het eerste 'Southern Hemisphere Fresh Fruit Trade Congress' organiseren, waar het thema 'Keeping the world supplied' centraal zal staan, een belangrijk onderwerp dat tijdens de Covid-pandemie nog meer onder de aandacht is gekomen. Het programma van het congres is nu online beschikbaar. 

Aangezien dit jaar door de VN is uitgeroepen tot het Internationale Jaar van Groenten en Fruit is SHAFFE trots aan te kunnen kondigen dat de plaatsvervangend directeur van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN, Beth Bechdol, de conferentie zal openen met een keynote-speech over het belang van de fruitsector voor mondiale agri-food-systemen.

Na de speech van Bechdol zal het programma bestaan uit informatie- en gespreksessies over handelsstromen, trends en de vooruitzichten voor de sector onder leiding van ervaren deskundigen afkomstig uit acht landen op het zuidelijk halfrond, waaronder Nathan Hancock van Citrus Australia, Federico Baya van het Argentinian Blueberry Committee, Luiz Eduardo Raffaelli van Abrafrutas, Ignacia Caballero van de Chiliean Fruit Exporters Association (ASOEX), Alan Pollard van New Zealand Apples and Pears, Ricardo Plois van Procitrus in Peru, Ferdi Meyer van het Bureau of Food and Agriculture in Zuid-Afrika en Carlos Maria Fraschini van Upefruy in Uruguay.

De conferentie wordt op twee verschillende tijdstippen online gehouden om vertegenwoordigers uit verschillende delen van de wereld in de gelegenheid te stellen deel te nemen. De eerste versie vindt plaats om 11.00 uur en de tweede versie begint om 17.00 uur (CET). Tijdens het congres hebben deelnemers de gelegenheid om informatie te vergaren over de trends op het gebied van gewassen, teeltverwachtingen en handelsstromen voor het komende jaar, die zijn gebaseerd op de bijdragen van alle SHAFFE-leden en op actuele informatie over consumententrends van het toonaangevende onderzoeksbureau IPSOS.

De Southern Hemisphere Association of Fresh Fruit Exporters (SHAFFE) werd begin jaren negentig opgericht als netwerk voor fruittelers en -exporteurs op het zuidelijk halfrond. Tezamen  vertegenwoordigen de lidstaten een export van 11 mln ton vers fruit, met een marktwaarde van €11,6 mld en hebben zij een aandeel van 25% in de wereldwijde AGF-exportmarkt.

In de bijna 30 jaar dat zij bestaat, heeft SHAFFE belangrijke initiatieven geleid, waaronder het opzetten van een netwerk voor gegevensuitwisseling over gewassen onder leden, het organiseren van forums voor leden, de ontwikkeling van gezamenlijke onderzoeksinitiatieven, en het analyseren en monitoren van wijzigingen in procedures en beleid op de wereldmarkt. In het tijdperk van digitalisering, die in een stroomversnelling is geraakt als gevolg van de pandemie en de steeds complexere handelsomgeving wereldwijd, streven de leden van SHAFFE naar het versterken van de samenwerking door middel van een innovatief format om zo de fruitsector op het zuidelijk halfrond met elkaar te verbinden door de uitwisseling van kennis, het faciliteren van de markttoegang en het bevorderen van de internationale fruithandel.

Met een nieuw secretariaat dat wordt gecoördineerd door Nelli Hajdu, een nieuw bestuur onder leiding van Charif Christian Carvajal, marketingdirecteur Europa-Azië van de ASOEX, en Marta Betancur, van Upefruy als nieuwe voorzitter is SHAFFE van plan om de organisatie te versterken door een omgeving voor training en educatie voor professionals in de fruithandel te creëren, nauw samen te werken met soortgelijke sectororganisaties, de informatie-uitwisseling te verbeteren en de bijdrage die SHAFFE levert aan de wereldwijde AGF-handel onder de aandacht te brengen. 
Voor het gehele programma en om in te schrijven, bezoek  www.shaffe.net/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven