STM BIO:

"We telen en verhandelen biologische rassen en producten uit erkende en bijzondere gebieden"

STM BIO is gespecialiseerd in de teelt en de afzet van producten, verkregen via biologische landbouw op de Roussillon-vlakte. Het bedrijf biedt een groot en gevarieerd assortiment aan biologische producten, waaronder steenfruit, zachtfruit, ratatouille-groenten, reguliere groenten en andere lokale en seizoensgebonden groenten en fruit.

De producten worden geteeld op de Roussillon-vlakte, onder andere in Ille-sur-Têt. Het logistieke platform bevindt zich in Perpignan, vlakbij de Saint-Charles-markt.

Biologische gele perziken en biologische sla

De situatie op dit moment
De omzet van STM BIO zit wat het eerste kwartaal van 2021 betreft in de lift en kent een sterke groei. “Januari is nog steeds een relatief goede maand afhankelijk van het weer. Er wordt in februari altijd een beetje minder geconsumeerd vanwege de schoolvakanties en vanwege het feit dat we dan tussen twee seizoenen in zitten: de winterproducten gaan er bijna uit en de lenteproducten zijn er nog net niet. Onze omzet is het grootst van maart tot oktober,” legt business development manager bij STM BIO Michael Sanchez Escriva uit.


Biologische venkel

De ontwikkeling van ethische en duurzame partnerschappen met andere teeltgebieden
Behalve het assortiment ontwikkelt STM BIO ethische en duurzame partnerschappen met telers van andere rassen in het eigen teeltgebied (via de telersgroep), maar ook in andere teeltgebieden in Frankrijk, met name in het zuidwesten en Bretagne.

Voor de exotischere producten wijkt het bedrijf uit naar Italië, Spanje en Portugal om een ​​'vaste gebiedenteelt' te ontwikkelen en geeft het de voorkeur aan een selectie op basis van het ras en de smaak (citrusfruit, avocado's, bananen van de Canarische Eilanden). "We telen en verhandelen geen biologische rassen en producten omdat ze biologisch zijn, we telen en verhandelen biologische rassen en producten omdat ze uit erkende en buitengewoon bijzondere gebieden komen."

Biologische abrikozen

Over STM BIO
STM'ers Samir, Tristan en Matthieu, drie telers en partners staan aan het hoofd van het bedrijf. Een jong netwerk met een nog een klein afzetgebied, 2 jaar geleden opgericht.

STM BIO is vooral aan de teeltkant, een familieavontuur dat zich al drie generaties lang afspeelt  op de Roussillon-vlakte. "We bezitten grond dat beetje bij beetje groter wordt, wordt omgezet en vervolgens wordt doorgegeven aan volgende generaties."

Er loopt ook een uitbreidingsproject voor STM BIO: het doel voor  2021 is om uiteindelijk ongeveer dertig hectare eigen teeltgrond te hebben. Ook zijn er plannen waarmee tegen 2022/23  hopelijk 100 hectare biologische landbouwgrond wordt gehaald.

Voor meer informatie:
STM BIO
stmbioandco@gmail.com 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven