Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer vraag dan aanbod van Chinese loquats

De Miyi-loquat is een specialiteit uit het Chinese district Miyi in de provincie Sichuan. De ‘Japanse mispel’ is helder gekleurd en heeft een intens zoete smaak. De schil scheurt zelden. De loquats uit het district Miyi hebben een hoge handelswaarde. Normaliter vindt de oogst plaats tussen november en april van het daaropvolgende jaar. Dit betekent dat de vroegrijpe rassen tijdig op de markt komen voor Kerstmis, Nieuwjaar en het Chinese Lentefeest [12 februari, 2021]. Het district Miyi verkoopt loquats tot in Peking, Shanghai, Chengdu en Kunming. De eerste loquats die op de markt komen, en de loquats van de beste kwaliteit, brengen altijd een hoge prijs op.

De teeltgebieden van de loquat liggen wijd verspreid over China. De Miyi-loquat onderscheidt zich op deze diverse markt door de unieke geografische omstandigheden in het district Miyi. De loquats worden geteeld onder tropische omstandigheden en op grote hoogte. Er is geen moesson in het voorjaar en geen tyfoon in de zomer, waardoor het fruit in het district Miyi ongeschonden blijft. En de vruchten zijn zacht, omdat er veel zon is. Bovendien is het temperatuurverschil tussen dag en nacht groot, waardoor het suikergehalte van de Miyi-loquat zo hoog is. De kwaliteit van het product is uitstekend en de smaak intens. Daarom zijn Miyi loquats zo populair bij de Chinese consument.

"We hebben een loquatplantage in het district Miyi met een areaal van ongeveer 667 hectare. Na jaren van onderzoek en ontwikkeling is de loquatsector in het district Miyi volledig tot wasdom gekomen en werkt het beheer van de toeleveringsketen volgens de normen van de sector. De plaatselijke overheid en de telers controleren de opbrengsten en de productkwaliteit om de stabiliteit van de markt te garanderen. Het huidige verkoopseizoen voor loquat is in volle gang. Het prijsniveau is momenteel min of meer hetzelfde als vorig jaar," aldus Fu Zuhong van Miyi County People's Agricultural Development.

"Wij verkopen onze loquats via online en offline retailkanalen onder ons eigen merk 'People's Fruit'. Onze loquats zijn verkrijgbaar op groothandelsmarkten en in supermarkten in het hele land. Het totale aanbod van loquat is enorm, maar het sterk regionale karakter van loquatmerken en de stabiliteit van de productkwaliteit helpen de Miyi-loquat zich te onderscheiden op de markt. De vraag naar Miyi loquat is altijd groter dan het aanbod," besluit Fu Zuhong.

Voor meer informatie:
Fu Zuhong
Miyi County People's Agricultural Development Co., Ltd.
+86 139 8035 7871 
WeChat: fzh13980357871 

Publicatiedatum: