Nieuwe grote speler op internationale markt voor vers fruit

Agrícola Famosa en Citri&Co bundelen krachten

Het Braziliaanse Agrícola Famosa, 's werelds grootste teler en exporteur van meloen en watermeloen, en de Spaanse groep Citri&Co, de grootste Europese teler en distributeur van citrus- en steenfruit, zijn een partnerschap aangegaan om wereldwijd te behoren tot het kransje van grote spelers op de markt voor vers fruit, zo maakten beide bedrijven bekend in een gezamenlijk persbericht.

"Deze alliantie stelt beide bedrijven in staat hun strategische positie te versterken, hun waardepropositie te verbeteren en vers en kwalitatief hoogstaand fruit te blijven leveren aan hun huidige en toekomstige klanten in strategische productcategorieën. En dit alles met inachtneming van de hoogste duurzaamheidsnormen en de ontwikkeling van de lokale gemeenschappen waar beide bedrijven opereren”, zo luidt het verder.

Citrus, meloenen en watermeloenen zijn samen goed voor meer dan 30% van de fruitconsumptie in Europa, zo stellen ze. Citrus is hoogstwaarschijnlijk de eerste keuze van de Europese consument tijdens de winter, terwijl meloenen en watermeloenen dat zijn in de zomer. "Spanje en Brazilië zijn toonaangevend in de teelt van deze fruitsoorten, wat hen een natuurlijk voordeel biedt om de Europese markten te bedienen."

Zo zullen Citri&Co en Agrícola Famosa een wereldwijd netwerk creëren om leidinggevend te zijn in de aanvoer van citrus, steenfruit, meloenen en watermeloenen naar de Europese markten. Ze zullen daarvoor voortbouwen op hun solide marktpositie, hun operationele capaciteiten en hun langdurige relaties met de belangrijkste supermarktketens, zo geven ze aan. "Beide groepen zullen hun bestaande activiteiten en merken behouden onder leiding van de huidige managementteams, terwijl ze synergieën en samenwerkingsvormen zullen onderzoeken die ten goede zullen komen aan hun klanten, werknemers en de gemeenschappen waarin ze actief zijn."

“Ik heet Agrícola Famosa van harte welkom. Het Braziliaanse bedrijf past perfect bij onze strategie, omdat het een verticaal geïntegreerde en gespecialiseerde onderneming is die vers fruit van hoge kwaliteit zal leveren aan onze klanten. Bovendien hebben zowel Agrícola Famosa als wij een sterke familietraditie, delen we dezelfde waarden op handelsvlak en hebben we dezelfde visie en ook toewijding aan de ontwikkeling van de lokale gemeenschappen”, aldus Carlos Blanc, CEO van Citri&Co.

“Deze alliantie vormt een mijlpaal in de geschiedenis van Agrícola Famosa en versterkt de strategische positie van het bedrijf. We kijken ernaar uit om samen te werken, synergieën op te zetten en onze groeiplannen te versnellen”, zo verklaarde Carlo Porro, CEO en oprichter van Agrícola Famosa.

Beide bedrijven bevestigden dat de transactie in maart zal worden afgerond en dat de samenwerking kan rekenen op de steun van de managementteams en oprichtersfamilies van Citri&Co en Agrícola Famosa, evenals van Miura Private Equity, de Spaanse fondsbeheerder die het project heeft gepromoot.

Bron: diariodonordeste.verdesmares.com.br


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven