Digitalisering neemt een vlucht

Interesse in software voor kwaliteitscontrole groeit

De digitalisering van processen wint steeds meer terrein omdat het de efficiëntie verhoogt en tijd en kosten bespaart. Anton Alibekov, eigenaar van Zofto Solutions, legt uit hoe hij in de digitaliseringssector verzeild is geraakt en welke software-oplossingen zijn bedrijf te bieden heeft. 

"Ik was altijd al gek op alle wat met computers te maken heeft, van games tot software," begint hij. "Toen ik 20 was begon ik een internetbedrijf waarvoor ik moest leren programmeren. In de loop der jaren is mijn kennis over programmeren gegroeid en mondden mijn hobbyprojecten steeds vaker uit in betaalde opdrachten. Dit was het moment waarop ik besloot om Zofto Solutions op te richten."

Foto rechts: Anton Alibekov.

Digitale rapportages voor alle AGF-bedrijven
Na een grote opdracht van een aspergeteler te hebben gekregen, ontwikkelde Alibekov een elektronisch voorraadsysteem, ontvangstrapportage en software ten behoeve van de kwaliteitscontrole. Dit bedrijf gebruikt deze software inmiddels als zes jaar lang dagelijks. "Ik realiseerde me dat deze oplossing ook toegepast zou kunnen worden door andere bedrijven in de AGF-sector.|  Op dat moment richtte ik samen met een zakenpartner Zofto Solutions op. Sindsdien heeft het bedrijf haar oplossingen verder ontwikkeld waardoor het nu in staat is om ieder soort rapport binnen enkele minuten digitaal te vertalen voor welk AGF-bedrijf dan ook. Dit betekent dat er geen papieren meer te hoeven worden ingevuld en gescand. Zofto Solutions kan al deze processen digitaliseren waarmee het bedrijf haar klanten veel tijd bespaart. "Daarnaast hebben klanten met onze software toegang tot alle informatie via één portal," aldus Alibekov. 

De kwaliteitscontrolerapportage beschikbaar op smartphone. 

Software voor kwaliteitscontrole is het populairst
Tot dusver lijken de klanten van Zofto vooral interesse te hebben in software voor kwaliteitscontrole. Stel dat er een pallet met meloenen in het distributiecentrum aankomt die gecontroleerd moet worden. "Op basis van de opmerkingen van de inspecteur berekent onze software automatisch het percentage van de producten die niet aan de kwaliteitseisen beantwoorden. Daarnaast kan er op ieder gewenst moment een foto worden genomen van de producten die niet aan de standaarden voldoen. Deze wordt vervolgens automatisch  toegevoegd aan de rapportage." Voor het beoordelen van de productkwaliteit worden de kwaliteitsstandaarden van de USDA gehanteerd. Toch kiest 90% van de klanten van Zofto voor een 'maatwerk'-rapportage die lijkt op de manier waarop de controles voorheen werden uitgevoerd. 

Alle rapporten worden op één plaats opgeslagen zodat gebruikers ze onmiddellijk op kunnen vragen. Klanten hoeven dus niet langer te zoeken naar rapporten in hun e-mails. Een ander kenmerk dat Alibekov graag wil benadrukken is de mogelijkheid om de gemiddelde resultaten te berekenen van bijvoorbeeld de laatste tien rapporten. Op basis van deze informatie kunnen bedrijven een indruk krijgen van de gemiddelde kwaliteit van de laatste zendingen van een bepaalde leverancier. 

 

Voor meer informatie: 
Anton Alibekov
Zofto Solutions
Tel: +31 6 140 45 955
solutions@zofto.com
www.zoftosolutions.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven