Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drones detecteren juiste startmoment voor ananasoogst

In een nieuwe studie van de universiteit van Hawaï en de universiteit van Columbia wordt onderzocht op welke manier intelligente informatie verkregen door drones ananastelers kunnen helpen om hun oogst te optimaliseren.

In de ananasteelt vindt de bloei van de plant niet meer natuurlijk plaats, maar wordt deze geforceerd met een chemische stof die ethyleen afgeeft. Op die manier is het fruit jaarrond beschikbaar.
Omdat ananas met de hand wordt geoogst, is het cruciaal dat de teler alle rijpe ananassen in één keer van het veld kan halen met het oog op efficiency en verspilling.

Foto: Universiteit van Hawaï

"Wij maakten in ons onderzoek gebruik van drones, die informatie konden verschaffen over het aantal bloeiende ananasplanten," zegt onderzoeker Robert Paull. "Dit stelt telers in staat om hun planning en managementpraktijken te optimaliseren voor het verkrijgen van een optimale fruitoogst."

Drones worden inmiddels wereldwijd gebruikt om de groei van gewassen, ziekten en onkruid te monitoren, en om meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen toe te passen. Met dit hulpmiddel kunnen telers flexibeler, efficiënter en doelgerichter te werk gaan met lagere kosten. De drones zijn ook in staat om moeilijk bereikbare gebieden te bedienen en in gebieden waar het weer de toegang voor zwaar materieel verhindert.

"In de tropen bieden drones de mogelijkheid om precisietuinbouw toe te passen, het gewasbeheer te verbeteren en de milieueffecten en -kosten te verminderen," voegde Paull eraan toe.

Klik hier voor de volledige studie in Plant Science.

Publicatiedatum: