Bladgroenten vers houden is een exacte wetenschap

Californië en Arizona leveren meer dan 90% van de Amerikaanse sla. Als je ergens ten oosten van deze twee staten woont, hebben je bladgroenten een lange weg afgelegd om daar te komen. Hoe wordt dit gedaan? Het korte antwoord is samenwerking en de juiste technologie: Equilibrium Gemodificeerde Atmosfeer Verpakking, of EMAP.

Een aangepaste atmosfeer verpakking is een technologie die de ademhaling van versproducten vertraagt en de houdbaarheid verlengt. In tegenstelling tot de meeste voedingsproducten blijven verse groenten en fruit ademen nadat ze zijn geoogst. Door dit proces verbruikt het AGF zuurstof, waarbij kooldioxide en waterdamp ontstaan.

Volgens David Bell, voorzitter van Witt Gas Controls, is het primaire doel van EMAP om verpakte producten zo lang mogelijk vers te houden zonder de productkwaliteit te schaden, met inbegrip van smaak, textuur en het uiterlijk. Witt Gas Controls fabriceert apparatuur voor het mengen en analyseren van gassen en voor lekdetectie.

Zoals op produceprocessing.net wordt uitgelegd, werkt EMAP het best als het juiste verpakkingsmateriaal wordt gebruikt en het goed wordt afgesloten om lekken te voorkomen. Doorlaatbaarheid en ademend vermogen zijn belangrijke kwaliteiten in verpakkingen, vooral voor bladgroenten.

Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven