Monitoring nu inbegrepen bij Frost Fans

Australian Frost Fans is het zusterbedrijf van New Zealand Frost Fans, dat de serie FrostBoss-antivorstventilatoren vervaardigt in haar fabriek in Hawke's Bay, Nieuw-Zeeland. De FrostBoss C49 met vier bladen behoort tot de bestverkochte machines in Australazië. 

"Webgebaseerde monitoring van vorstventilatoren wordt steeds populairder, zowel onder grootschalige als kleinschalige teeltbedrijven, en de FrostBoss-controller werd ontwikkeld om in deze vraag te voorzien," zegt directeur Steve Haslett. "FrostSmart, dat de mogelijkheid biedt om op afstand te monitoren, stelt telers in staat om hun ventilatoren overal ter wereld real-time te controleren. Ook hebben zij hiermee toegang tot alarmmeldingen, gegevens en grafieken van het temperatuurverloop, het aantal gedraaide uren en de prestaties van de machine. De benodigde hardware voor FrostSmart-monitoring is nu standaard inbegrepen bij alle FrostBoss-machines, die uitgerust zijn met Auto Start/Stop en draadloze temperatuursondes. Dit betekent dat er geen extra kosten voor hardware zijn maar alleen een jaarlijkse monitoringvergoeding om toegang te krijgen tot de klantspecifieke gegevens van de ventilatoren." 

Frost Fan heeft telers in Nieuw-Zeeland en Australië nog meer te bieden, zoals: 

· End-to-end-dienstverlening van de eerste mapping en machine-layout tot vergunningsaanvragen (indien vereist) namens de klanten, de levering, installatie e het onderhoud en monitoring van de machines;

· Een groeiend netwerk van servicecentra met speciaal uitgeruste serviceauto's, die veilige toegang bieden tot de mechanische installatie aan de bovenzijde en waarmee snel en veilig olie kan worden ververst;

· Voorraden van machines en machineonderdelen, waardoor wachttijden voor installatie en levertijden van onderdelen kunnen worden verkort, evenals een dynamisch team dat altijd klaarstaat voor service en ondersteuning; 

· Rechtstreeks zaken doen met de fabrikant zonder tussenpersonen.

Haslett: "We willen telers de beste antivorstoplossing bieden. Het enige waar we ons mee bezighouden zijn antivorstventilatoren, onze reputatie en inkomsten hangen hier vanaf."

Het bedrijf heeft een groot onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma opgezet dat gericht is op het verhogen van de efficiëntie en betrouwbaarheid van de ventilatoren. Dit programma heeft geleid tot de ontwikkeling van de FrostBoss C49 antivorstventilator, die uitgerust is met de gepatenteerde FrostBoss aandrijfkoppeling, controller en C49-composiet bladen. 

De FrostBoss C49 werd ontwikkeld in samenwerking met Richard Karn, voormalig aerodynamica-ingenieur van Team New Zealand, die de geluidsreductie optimaliseerde door gebruik te maken van een groter bladoppervlak en een lagere rotatiesnelheid ten opzichte van de tweebladige ventilator. De hogere omwentelfrequentie van de bladen van de vierbladige ventilator betekent dat het geluid niet langer gekenmerkt wordt door een laagfrequent kloppend geluid, zoals van een Iroquois helikopter. Naast de FrostBoss C59 (vijfbladig) is de FrostBoss C49 de stilste machine op de markt. 

De ventilatoren, die door de bedrijven in Nieuw-Zeeland en Australië worden vermarkt, worden via lokale distributeurs ook geïnstalleerd in landen als Argentinië, Bulgarije, Canada, Chili, Frankrijk en Turkije. 

Naast de levering en installatie van FrostBoss-antivorstventilatoren verzorgen de bedrijven ook het onderhoud van de meeste andere merken antivorstventilatoren. 

 

Voor meer informatie: 

www.aussiefrostfans.com.au
www.nzfrostfans.com
www.loncel.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven