Egyptisch Valenciaseizoen in volle gang

"Prijzen Valencia's dit seizoen zo'n €0,17 lager

In Egypte is het Valenciaseizoen in volle gang, De vraag is momenteel goed, nu het Indiase seizoen ten einde loopt. De prijzen zijn echter lager dan vorig seizoen en er is sprake van een tekort aan grote maten Valencia-sinaasappelen. 

Het Valenciaseizoen in Egypte is een maand geleden van start gegaan. Volgens Abdullah Tharwat, van het Egyptische exportbedrijf Pyramids, zullen de Valencia-prijzen de komende weken dalen. "Het seizoen begon met goede prijzen van zo'n €0,22 - €0,25. Over een paar weken zullen de prijzen zakken naar €0,17 - €0,21. De beschikbaarheid van kleine maten is ideaal maar er is een flink tekort aan Valencia's in grote maten."

Tharwat denkt dat de vraag binnenkort aan zal trekken omdat het Indiase seizoen er bijna op zit. "We verwachten dat de vraag de komende weken fors zal groeien omdat het seizoen in India ten einde loopt en China is gestart met de import van Egyptische sinaasappelen. De export is dit jaar zo'n 15% lager. Dit is het gevolg van Covid-19 en bepaalde weersomstandigheden die van invloed zijn op de consumptie," legt hij uit. "Vorig seizoen steeg de prijs tegen het einde van het seizoen enorm. Consumenten waren op zoek naar vitamine C-rijke producten, waardoor de vraag omhoog schoot. Dit seizoen liggen de prijzen echter zo'n €0,17 lager maar evenals vorig seizoen zijn de logistieke kosten gestegen."

Pyramids houdt zich in deze periode ook bezig met de export van diepgevroren aardbeien. Tharwat: "Diepgevroren aardbeien zijn een product waar Egypte om bekend staat. We hebben wereldwijd een flink marktaandeel en expoteren als land ieder seizoen zo'n 160.000 ton. Egyptische diepgevroren aardbeien zijn de nummer één op de Duitse markt. Pyramids exporteert ongeveer 10.000 ton, ofwel 6% van het totale marktaandeel van Egypte."

“We hopen dat iedereen gezond blijft en willen laten weten dat we de de deelname aan vakbeurzen enorm missen. Alle communicatie verloopt nu online en we missen het contact met onze klanten op dit soort evenementen," zegt Tharwat tot slot. 

Voor meer informatie: 
Abdullah Tharwat
Pyramids Agricultural Investment Co.
Cell no. +201005027256
Tel/Fax: +20452633420
Email: Abdallah@pyramids-agriculture.com   
www.pyramids-agriculture.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven