Rovema neemt inno-tech, Prins Verpakkingstechniek en Prins Engineering over

Met de acquisities van inno-tech en Prins Verpakkingstechniek + Engineering op 1 maart versterkt Rovema haar expertise in machines uitgevoerd in roestvrij staal, nieuwe toepassingen en kan ze nieuwe klantgroepen aanspreken. Hiermee haalt Rovema niet alleen goed opgeleide specialisten in huis, maar ook extra productieruimte in de directe omgeving van de hoofdproductielocatie in Fernwald. Alle medewerkers op de locaties in Reiskirchen (DE) en Veenendaal (NL) worden opgenomen in de Rovema-groep.inno-tech, gevestigd in Reiskirchen, Duitsland, is gespecialiseerd in verticale verpakkingsmachines uitgevoerd in roestvrij staal voor de voedingsmiddelenindustrie c.q. technische toepassingen, met Europa als de belangrijkste markt op dit moment. De speciale focus op diepvriesproducten en de productie van grote verpakkingen, b.v. voor kruiden en dierenvoeding, maakt inno-tech een geschikte aanvulling op het Rovema productportfolio.

In nauwe samenwerking met de ervaren directeur van inno-tech Sebastian Klein zullen deze sterkte punten ook verder worden uitgebouwd in het Rovema netwerk. Klein zegt hierover: "De overname door Rovema en de daarbij behorende toetreding tot de Haniel Group is een geweldige kans voor inno-tech om internationaal verder te groeien en biedt ons meer zekerheid voor de toekomst en zeker nog meer voor de lange termijn."
  

De productieruimte in Reiskirchen zal specifiek worden gebruikt voor de fabricage en montage van machines in roestvrij staal. Dit maakt een optimalisatie van productietechnieken in de directe omgeving van het hoofdkantoor van Rovema in Fernwald mogelijk. Met de overname van Prins door Rovema Benelux bereikt Rovema volledige marktpenetratie in dit afzetgebied. Onder leiding van Rovema Benelux Managing Director Christel Geerts zal de kernactiviteit worden aangevuld met een speciale focus op verkoop- en servicecompetentie.
  

Rovema GmbH Managing Director Jens Torkel: "Met inno-tech en Prins kunnen we onze verkoop- en servicecompetentie verder versterken. De knowhow van inno-tech op het gebied van machines in roestvrij staal zal ons ondersteunen in onze verdere ontwikkeling, maar ook in nieuwe markten. De uitbreiding van onze portfolio, de extra productieruimte en de goed opgeleide specialisten zijn een belangrijke factor voor onze verdere ontwikkeling en groei."
 

Ook is duurzame competentie cruciaal voor zakelijk succes op de lange termijn. Voor fabrikanten van verpakkingsmachines biedt de toegenomen interesse van de consument in duurzame verpakkingsoplossingen grote mogelijkheden voor differentiatie. Compleet nieuwe verpakkingsconcepten en de ontwikkeling van nieuwe marktsegmenten zijn mogelijk. Verticale verpakkingen bieden een verscheidenheid aan manieren om middelen te besparen, zoals verpakkingsmaterialen.


Hierover zegt Torkel: "Sustainable voedselverpakkingen hangen in grote mate af van de competentie van medewerkers. Kansen moeten tijdig worden herkend en technisch geïmplementeerd. Daarom kijken we ernaar uit om onze competenties te combineren met inno-tech en Prins om zo ons netwerk verder uit te bouwen. "


Rovema kan machines decennia lang onderhouden. Ook is het mogelijk om gebruikte machines terug te nemen, op te knappen en weer te verkopen. ROVEMA heeft wereldwijd al meer dan 30.000 machines en lijnen geleverd. In 2019 genereerde ROVEMA ongeveer 100 miljoen euro aan omzet met meer dan 600 medewerkers wereldwijd

Voor meer informatie:
Rovema
Tel: 31 (0)162 576 464  
Mail: info@rovema.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven