Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HelloFresh sluit een boekjaar af met recordresultaten in het vierde kwartaal

HelloFresh heeft 2020 afgesloten met een resultaat van meer dan 600 miljoen geleverde maaltijden aan klanten over de hele wereld. De groepsomzet voor het volledige jaar 2020 bedroeg 3,75 miljard euro (+111% jaar op jaar bij constante wisselkoersen, boekjaar 2019: 1,8 miljard euro), ondersteund door een sterke klantengroei in de beide operationele segmenten (het Amerikaanse segment en het internationale segment) gedurende het hele jaar. De omzet van beide segmenten is jaar op jaar met meer dan 100% gestegen. De gecorrigeerde EBITDA van HelloFresh SE bedroeg 505,2 miljoen euro in het boekjaar 2020. Met een gecorrigeerde EBITDA-marge voor het boekjaar 2020 van 13,5% zit de onderneming aan de bovengrens van de bijgestelde prognoses.

Het vierde kwartaal van 2020 was het sterkste kwartaal tot dusver, met een omzet van meer dan 1,1 miljard euro (+126% jaar op jaar bij constante wisselkoersen, vierde kwartaal 2019: 511,8 miljoen euro) en een gecorrigeerde EBITDA van 173,8 miljoen euro (vierde kwartaal 2019: 38,6 miljoen euro). Dat was te danken aan de groei van het aantal actieve klanten tot 5,3 miljoen aan het einde van het vierde kwartaal, evenals aan de forse order volumes en de stijging van de gemiddelde waarde per order. 

“2020 was zonder twijfel een jaar zoals nooit tevoren. Dankzij onze sterke infrastructuur zijn wij erin geslaagd onze activiteiten snel op te schalen om in de stijgende vraag te voorzien. Ik ben heel trots op de ongelooflijke prestatie van ons team, dat meer dan 600 miljoen maaltijden veilig heeft geleverd bij onze klanten thuis," aldus Dominik Richter, CEO en mede-oprichter van HelloFresh. Hij vult aan: “Thuis koken en eten heeft een totaal nieuwe betekenis gekregen. Naarmate de pandemie in de loop van 2021 hopelijk wegebt, verwachten wij dat consumenten zullen blijven vertrouwen op online aanbieders zoals wij. Aangezien velen de meerwaarde van ons aanbod hebben ervaren op het gebied van prijs, verscheidenheid en gemak, verwachten wij dat consumenten de boodschappen voor de avondmaaltijd blijven bestellen bij ons.”

HelloFresh SE bleef in het vierde kwartaal een sterke vrije kasstroom genereren van 137,3 miljoen euro (exclusief betaling van de aankoopprijs voor de overname van Factor75) tot 499 miljoen euro in het volledige jaar 2020. Aan het einde van het volledige jaar 2020 en na de overname van Factor75 bedroegen de liquide middelen op de balans 729 miljoen euro.

Pauwel Wiertsema, CEO HelloFresh Benelux, vervolgt: “We zijn erg trots dat we aan meer klanten dan ooit tevoren hebben mogen leveren en continu hebben kunnen voldoen aan de stijgende vraag. Daarnaast hebben we ook kunnen innoveren en onze klanten veel meer recepten en producten kunnen bieden om uit te kiezen. Onze investeringen in een groter menu, betere service en betere prijs hebben echt hun vruchten afgeworpen. Ook in 2021 blijven we ons aanbod verder uitbreiden en zullen we ons blijven verbeteren om op een steeds duurzamere manier te opereren."

Op koers voor groei
Ook internationaal is HelloFresh blijven investeren in groei. Dit betrof onder andere de aankoop van Factor75; een onderneming uit Chicago die kant-en-klare maaltijden verkoopt. Ook zijn er activiteiten opgestart in Denemarken en is het Amerikaanse merk Every Plate in Australië geïntroduceerd. Daarnaast heeft HelloFresh verder geïnvesteerd in de uitbreiding van capaciteit en het productaanbod. In december maakte de onderneming haar strategie voor de middellange termijn bekend, waarin zij ook voor de komende jaren aanzienlijke groei verwacht.

Vooruitzichten voor boekjaar 2021
Voor het volledige jaar 2021 verwacht HelloFresh Group indicatief een omzetgroei bij constante wisselkoersen van 20% tot 25% en een gecorrigeerde EBITDA-marge van 9% tot 12%. In die prognose is rekening gehouden met de verwachte financiële impact van de overname van Factor75.

Bron: HelloFresh

 

Publicatiedatum: