Licht prijsherstel van Italiaanse pompoenen

De situatie voor de Italiaanse pompoenmarkt kent weinig schommelingen, er wordt zelfs gesproken van een statische situatie. Vanaf deze week wordt er een licht herstel van de prijzen verwacht. Half maart loopt het seizoen van de Italiaanse pompoenen af en wordt er gestart met de invoer van gewassen afkomstig uit Egypte, Tunesië en Marokko. Giuseppe Ventura, namens Zucca Rossa werkzaam bij de groothandelsmarkt in Napels (CAAN), vertelt hierover.

Links Giuseppe Ventura bij zijn stand bij CAAN

“De Italiaanse pompoen van het ras Muscat de Provence, die wordt geteeld in Basilicata, wordt momenteel op de markt gebracht en dit eindigt ergens tussen 15 en 20 maart. Daarna starten we met de invoer van Egyptische en Tunesische pompoenen. In Egypte hebben wij een exclusief partnerschap met een teler die gebruikmaakt van Italiaanse zaden. De oorsprong is dan Egyptisch, maar de gewassen zijn van Italiaanse kwaliteit. De eerste zes containers zouden tussen 22 en 24 maart moeten worden verscheept. De rassen die we invoeren zijn Muscat de Provence en Lunga di Napoli.” 

Over het algemeen zijn er dit seizoen geen grote batches afgezet en de markt is vrij stabiel gebleven. “Vanaf begin maart zouden we een herstel van de prijzen moeten zien. Deze zouden niet onder de €0,60 à €0,70 per kilo moeten gaan. De kwaliteit van de pompoenen is uitstekend, zelfs beter dan voorgaande seizoenen”, zegt Ventura.

(Foto verstrekt door Giuseppe Ventura)

La Zucca Rosa opereert niet alleen in Italië, maar ook in landen als Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. “Tot nu toe hebben we geen problemen gehad met de logistiek, omdat wij rekenen op de transportbedrijven waarmee wij al jarenlang een goede relatie onderhouden.”

Voor meer informatie: 
Giuseppe Ventura
La Zucca Rossa di Ventura s.r.l.
+39 333 7007837
info@lazuccarossadiventurasrl.it
www.lazuccarossadiventurasrl.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven