Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Graziani Packaging:

Magic Punnet, een nieuwe kartonnenverpakkingslijn

Het Italiaanse Graziani Packaging brengt nieuwe kartonnen verpakkingen op de markt onder het merk Magic Punnet. Uit analyses van het Waste Watcher International Observatory blijkt dat voedselverspilling in 2020 nog steeds voorkomt, maar dat dit geleidelijk afneemt. Naar schatting belandt er nog altijd 27 kilo per persoon in de vuilnisbak, hoewel dit 12% is gedaald ten opzichte van vorig jaar. De analyses, die in samenwerking met het Conai Instituut zijn uitgevoerd, laten zien dat de consument de verpakking als een belangrijk onderdeel ziet bij voedselverspilling.

“Ons bedrijf heeft zich altijd beziggehouden met papieren- en kunststofverpakkingen. We concentreerden ons op het principe van het verminderen/verlichten van materialen, met dezelfde eigenschappen, om hogere duurzaamheidsprincipes te garanderen. In het verlengde hiervan presenteren wij de markt sinds een aantal jaren innovatieve oplossingen. We hebben bijvoorbeeld de hoek van een verpakking dunner gemaakt, maar de sterkte en het draagvermogen zijn hetzelfde gebleven. Dit heeft ertoe geleid dat we ook de markten in Oceanië, Centraal- en Zuid-Amerika en het Middellandse Zeegebied kunnen bedienen”, zegt Roberto Graziani.

De interne Research en Development afdeling heeft gezocht naar materialen die aansluiten bij de behoeften van de consument. Hierdoor heeft het bedrijf een nieuwe verpakkingslijn kunnen ontwikkelen. “We hebben nieuwe verpakkingen van gerekt karton en golfkarton. Deze zijn ontwikkeld in samenwerking met Cartografica Galeotti en zullen onder het merk Magic Punnet op de markt gebracht worden. Ze zijn onderdeel van de Magic Packaging System-lijn.”

“De afgelopen drie jaar zijn we bezig geweest met een project om netwerken op te zetten in Italië en dat heeft ertoe geleid dat we depots hebben geopend in Sicilië, Calabrië, Apulië, Piemont en Trentino Alto Adige. We zetten dit project voort in de hoop nog meer partners te werven. We hopen tijdens de aankomende editie van MacFrut een innovatie met betrekking tot de hoekstukken, bekend als Magic Corner, te kunnen presenteren,” besluit Roberto Graziani.

Voor meer informatie:
Roberto Graziani 
Graziani Packaging 
Via Del Macero, 9
47025 Mercato Saraceno (FC) - Italië
+39 (0)547 373711
graziani@graziani.com
www.graziani.com