Recyclebare, biologisch afbreekbare plastic AGF-zakken die geen concessies doen aan helder- en stevigheid

Vanwege de wereldwijde vraag naar duurzamere verpakkingsoplossingen zijn verpakkingsproducenten op zoek gegaan naar manieren om hun klanten milieuvriendelijke oplossingen aan te kunnen bieden. Het verpakkingsbedrijf First Genesis begon in 1992 in een kleine garage in Ontario, Canada. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een gerenommeerde elastiekimporteur en producent van AGF-zakken. De nieuwste innovatie is de HDPE Recycle #2 plastic AGF-zak, die geen concessies doet aan de helder- en stevigheid van de zak en die eveneens biologisch afbreekbaar kan worden gemaakt. 


 
Recycle #2 plastic AGF-zakken
Deze nieuwe zakken werden ontwikkeld als 'de nieuwste generatie' AGF-zakken, zo legt Chris Lee van First Genisis uit. "De verpakking is recyclebaar #2 plastic (high-density polyethyleen), dat tot de breedst geaccepteerde recyclingmaterialen behoort en dat in het merendeel van de regio's in Noord-Amerika kan worden verwerkt. Daarnaast kunnen we ook een biologische afbreekbaar additief aan onze zakken toevoegen. Wanneer de zak op de vuilnisbelt belandt, dan zal deze veel sneller worden afgebroken. Testen hebben uitgewezen dat het plastic dankzij deze nieuwe technologie binnen zeven maanden tot wel 62,5% wordt afgebroken. Bij standaard plastic duurt dit honderden jaren."

"Vorig jaar is onze fabriek begonnen met de productie van deze high clarity recycle #2 plastic zakken voor een lokale teler. Onze klant leverde zijn eigen additief aan en wij produceerden de zakken. Dit additief heeft geen hitte of zuurstof om het plastic af te breken, en is een anaerobische oplossing die bacteriën, schimmels en algen aantrekt, waardoor het plastic sneller wordt afgebroken. Dit additief is goedgekeurd door de FDA en is veilig voor voedselverpakkingen. De biologische afbreekbare eigenschappen en voedselveiligheid ervan werden meerdere keren door onafhankelijke laboratoria beoordeeld," legt Lee uit. 


 
Klanten een voorsprong op de concurrentie bieden
De zak is geschikt voor alle soorten groenten en fruit en er is een grote mate van flexibiliteit mogelijk bij de productie om aan de wensen van iedere klant te kunnen beantwoorden.  "We kunnen maatwerk leveren op het gebied van design, waarbij de kosten afhankelijk zijn van de aantallen. We kunnen zakken met een inhoud variërend van 226 gram tot 2.7 kilo leveren, afhankelijk van het type product. We kunnen de zakken met negen kleuren bedrukken in een printkwaliteit van 175-line screen. De afbeeldingen en informatie zullen dus duidelijker en scherper gedrukt zijn. Onze faciliteit kan ook zakken produceren met laser micro-perforaties evenals zakken in afwijkende vormen. Klanten hebben bovendien de mogelijkheid om de zakken naar eigen wens te laten bedrukken met hun merknaam," zegt Lee.  

Het doel van First Genisis is haar klanten te helpen beantwoorden aan de  duurzaamheidseisen van retailers en hen een voorsprong op de concurrentie te geven met hun verpakkingen. "Retailers vragen hun toeleveranciers in toenemende mate om duurzame verpakkingen maar het totaal uitbannen van plastic is niet altijd haalbaar. Plastic zakken zijn verreweg het voordeligst en ze zijn een veilige en praktische oplossong voor het vervoeren en bewaren van voedingsmiddelen. Daarom bedachten we een efficiëntere manier om plastic afvalmateriaal te verwerken door ervoor te zorgen dat het recyclebaar en afbreekbaar is," vervolgt Lee. 


 
Interesse van de markt wekken
Aangezien het hier om een nieuw product gaat, moet de bekendheid ervan nog groeien. "We willen de sector informeren over de voordelen en het toekomstpotentieel van een product als dit. Onze fabriek heeft de technologie ontwikkeld om de helderheid van HDPE-folie te verhogen met het oog op toepassingen voor AGF-verpakkingen. Het is onze taak als leverancier om het beste product te leveren. We zijn van mening dat het recyclen van plastic nog altijd de eerste prioriteit is. Mocht het plastic toch bij het afval belanden dan is het biologisch afbreekbaar maken van de verpakking nog altijd een betere manier om de plastic afvalstroom te beheersen. Hiermee wordt niet alleen de totale CO2-voetafdruk verkleind maar het additief beschikt ook over biomethaan potentieel dat aansluit bij de trend om nieuwe energie op te wekken uit biogassen. Veel consumenten maken zich zorgen over de lange levensduur van plastic wegwerpverpakkingen maar deze nieuw technologie biedt een levensvatbare oplossing voor dit plasticvraagstuk," zegt Lee tot slot.

 

Voor meer informatie: 
Tiffany Chan
First Genesis
Tel: +1 (905)-677-1598
Email: tchan@sunflowerpkg.com 
www.sunflowerpkg.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven