Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

‘s Werelds duurste paddenstoel voor het eerst kunstmatig gekweekt

Het Directorate of Mushroom Research, geleid door de Indian Council of Agriculture Research, heeft een zeldzame prestatie geleverd door met succes de duurste eetbare paddenstoel ter wereld te kweken. Het gaat om de morielje, algemeen bekend als de 'Gucchi'.

In 2019 wees dr. V.P. Sharma, directeur van DMR, de uitdaging toe aan dr. Anil Kumar, die een speciaal project opstelde om het doel te bereiken.

De morielje, wereldwijd geprezen om zijn unieke smaak en aroma, is een culinaire delicatesse. Het seizoen van verse morieljes is beperkt tot nauwelijks enkele weken in het voorjaar. Hij wordt door de plaatselijke bevolking verzameld in de wilde habitats in het noordwesten van de Himalaya en hoofdzakelijk geƫxporteerd naar Europa en de Verenigde Staten van Amerika.

Volgens tribuneindia.com wordt hij verkocht voor een prijs die varieert van Rs 10.000 tot 30.000 per kg (110 - 330 euro). Vanwege de moeilijkheden bij de kunstmatige teelt leveren de wilde morieljes enorme winsten op.

Publicatiedatum: