Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bonduelle presenteert financiële resultaten eerste halfjaar 2020 - 2021

Bonduelle heeft haar financiële resultaten over het eerste halfjaar van 2020 - 2021 gepubliceerd.

Guillaume Debrosse, CEO: "Het eerste halfjaar werd gekenmerkt door een volatiele economische omgeving en de aanhoudende Covid-19-pandemie. Bonduelle heeft dankzij haar diversiteit aan technologieën, distributiekanalen en geografische regio's veerkrachtig getoond. We willen een bedrijf worden dat financiële prestaties combineert met een positieve impact en we streven naar een B corp.-certificering." 

Omzet
De omzet van Bonduelle over de eerste helft van het financiële jaar 2020-2021 staat op €1.441,5 mln, wat een daling van 0,1% op de gerapporteerde cijfers en een groei van 3,9% op een like-for-like-basis inhoudt. De nadelige wisselkoersschommelingen droegen voor -4% bij aan de gerapporteerde variatie in het eerste halfjaar, wat verklaard kan worden door de sterkere koers van de euro, met name ten opzichte van de Russische roebel en de Amerikaanse en Canadese dollar. De mate van consolidatie van het bedrijf bleef gedurende deze periode gelijk. 

Europese zone
De gerapporteerde omzetgroei in de Europese zone, die 45% van de bedrijfsactiviteiten gedurende deze periode vertegenwoordigde, maakte in de eerste helft van het financiële jaar een wereldwijde verandering door van +1,2% op de gerapporteerde cijfer en +1,5% op vergelijkbare basis. 

Lang bestaande segmenten (conserven en diepgevroren levensmiddelen) maakten binnen de retailsector gedurende het eerste halfjaar een forse groei door, met name in het tweede kwartaal. Deze groei kan worden toegeschreven aan de gezondheidscrisis en de bijbehorende maatregelen (avondklok, etc) waardoor er sprake van een hernieuwde belangstelling voor lang houdbare producten was. 

Dit fenomeen maakte het mogelijk om de klap van de terugval binnen het foodservice-segment op te vangen (met name voor diepgevroren groenteproducten) dat gedurende deze periode nagenoeg tot stilstand kwam als gevolg van de sluiting van de horeca, het advies om thuis te werken, etc. De markt voor versproducten kromp in drie landen aanzienlijk (Frankrijk, Italië, Duitsland) vanwege het teruglopend aantal bezoekers in winkels. 

 

Klik hier voor het hele persbericht

Voor meer informatie: Bonduelle Head Office
La Woestyne 59173
Renescure, France
Email: finance@bonduelle.com
Web: www.bonduelle.com

 

Publicatiedatum: