Portfolio omvat 100% hernieuwbare, recyclebare en biologisch afbreekbare punnetontwerpen

Smurfit Kappa introduceert innovatief punnetportfolio

Smurfit Kappa lanceert haar innovatieve punnetassortiment in Europa. Het Safe&Green-portfolio bestaat uit duurzame van papier vervaardigde verpakkingsoplossingen voor verse AGF,  die 100% hernieuwbaar, recyclebaar en biologisch afbreekbaar zijn.

Recent onderzoek van Smurfit Kappa heeft uitgewezen dat consumenten een voorkeur hebben voor een verpakking waarin de inhoud goed zichtbaar is en die daarnaast ook duurzaam is. Ruim de helft van de ondervraagden (58%) gaf aan het meeste belang te hechten aan deze twee aspecten van een AGF-verpakking. De survey wees ook uit dat 75% van de consumenten van mening is dat karton een duurzamere keuze is. De meest recente cijfers van Eurostat bevestigen deze aanname van consumenten want 83% van het kartonnen verpakkingsafval wordt ook daadwerkelijk gerecycled. 

Telers en retailers kiezen dan ook steeds vaker voor duurzame verpakkingsoplossingen voor hun verse AGF om beter te kunnen  beantwoorden aan deze consumentenvoorkeuren.

Arco Berkenbosch, vicedirecteur Innovatie en Ontwikkeling bij Smurfit Kappa Europe: "Uit ons onderzoek is gebleken dat consumenten in heel Europa een voorkeur hebben voor duurzame verpakkingen wanneer zij verse AGF kopen en het Safe&Green-portfolio biedt telers en retailers een assortiment duurzame punnets waarmee zij direct in kunnen spelen op deze consumentenvoorkeur." 

Het Safe&Green-portfolio bestaat uit verpakkingsoplossingen die onmiddellijk kunnen worden geïmplementeerd. Ook kunnen klanten ervoor kiezen om een maatwerk ontwerp te ontwikkelen dat specifiek afgestemd is op hun wensen.


Foto: Smurfit Kappa 

“De vraag naar 100% duurzame punnets, die niet alleen aan alle voorschriften voldoen maar die ook nog eens stevig en hygiënisch zijn en waarin het product goed zichtbaar is, zal alleen maar toe blijven nemen. Door met onze klanten samen te werken aan gepersonaliseerde ontwerpen, die beantwoorden aan hun behoeften, bieden we een duurzame maatwerkoplossing waarmee onze klanten hun afzet kunnen verhogen, hun toeleveringsketen kunnen optimaliseren en hun bedrijf kunnen verduurzamen," aldus Berkenbosch.

Safe&Green maakt onderdeel uit van het Better Planet Packaging-portfolio van Smurfit Kappa dat bestaat uit innovatieve verpakkingsoplossingen die ontwikkeld werden met het oog op duurzaamheid. 

 
Voor meer informatie: 
Smurfit Kappa
Evert van de Beekstraat 104
1118 CN - Schiphol
Tel.: 020 - 795 15 00
Web: smurfitkappa.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven