Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Start-up groeit met vertical farm in en om Brussel

De Brusselse start-up Microflavour Brussels teelt in de kelders van de voormalige Bellevue brouwerij in Molenbeek Brussel groenten. Dit gebeurt verticaal om meer te kunnen produceren op een kleine oppervlakte. De stadstelers presenteren zich nu officieel. 

De 'teelt van de toekomst' is volgens de stadstelers efficiĆ«nter en verbruikt minder middelen. Dit door verschillende niveaus op elkaar te plaatsen en door gebruik te maken van leegstaande plaatsen in de stad. 

Jonge groenten
Alles groeit in een gecontroleerde omgeving die niet afhankelijk is van de grillen van het klimaat. Het gaat om jonge groentescheuten en kruiden, zoals koriander, broccoli, erwten, enz. Ze hebben een veel hogere voedingswaarde dan de rijpe soorten omdat ze alle energie opslaan.

Er is ook het aspect van de smaak. Als je een jonge radijsscheut neemt, is de smaak veel uitgesprokener dan die van de volwassen radijs zelf. Supergezonde en heerlijke jonge scheuten van bekende groenten. Ze zijn rijker aan vitaminen en mineralen dan hun volwassen varianten.

Lokaal in grote steden
Het doel van Microflavours is de grote steden te voorzien van lokaal geteelde verse groenten, die op een duurzame manier en met aandacht voor sociale tewerkstelling geteeld worden. De start-up-teler is nu al te vinden in Brusselse restaurants, hotels, bars en winkels. Ook leveren ze aan meer dan 120 topchefs en aan Carrefour en Delhaize. Daarmee is men naar eigen zeggen marktleider in Brussel en Frans Belgiƫ.

Voor meer informatie:
Microflavours
www.microflavours.brussels

Publicatiedatum: