Siciliaans citrusseizoen valt tegen, hoop gevestigd op steenfruit

“Het Siciliaanse citrusseizoen verloopt traag en dat hadden we absoluut niet verwacht, want de kwaliteit is uitstekend. De consumptie blijft echter achter en de oorzaak ligt niet in de kleine maten van het citrus, maar wij denken dat dit moet worden gezocht in de economische crisis, die als gevolg van het coronavirus is ontstaan. Er zijn nieuwe sociaal-economische structuren ontstaan en veel gezinnen hebben hun bestedingscapaciteit zien verminderen. Er heerst een afwachtende houding en we hopen dat dit voorbij is als het merendeel van de bevolking is gevaccineerd”, zegt Rocco Patrì, voorzitter van telersorganisatie Eco Farm.

Rocco en Giuseppe Patrì

“De levendige consumptietrend van vorig jaar is dit jaar ver te zoeken. Toen had de pandemie een stormloop ontketend van gewassen met een hoog vitamine C-gehalte, dus ook sinaasappelen. Toch is het seizoen nog niet verloren, want we gaan ervan uit dat in mei de consumptie weer zal aantrekken, zeker voor het zomerfruit, te beginnen met de cantaloupe meloen”, gaat Rocco verder. 

“Dit jaar hebben we het areaal van de cantaloupe meloen vergroot tot ongeveer 100 hectare en we hebben nieuwe rassen aangeplant, waarmee we een oogst van ongeveer 4.000 ton zullen hebben. Dit is een stap voorwaarts waarmee we onze klanten kunnen voorzien van kwaliteitsfruit. De groei van de meloenen is regelmatig en in april zullen we starten met de oogst.”

“Iedereen verlangt ernaar om weer terug te keren naar het normale leven en dit zal ook de consumptie van het steenfruit ten goede komen. In 2021 zal er flink worden geïnvesteerd in de teelt hiervan, mede dankzij de perspectieven die de Europese fondsen bieden. Hiermee wordt een einde gemaakt aan de stagnatie die jarenlang heeft geduurd. De verwachting is dat deze categorie een groei van meer dan 30% tegemoet zal zien”, zegt commercieel manager Maurizio Fiorenza.

“We hebben grote verwachtingen van de nieuwe regering die momenteel wordt gevormd. Wij zijn ervan overtuigd dat de investeringen in de tuinbouw zullen aantrekken. Rasseninnovatie en technologische innovatie vormen de kern van de vooruitgang van de sector en dit moet worden ondersteund. In 2021 zullen we 4.000 ton perziken, 4.000 ton nectarines en 2.500 ton abrikozen oogsten. Binnen drie jaar zal het areaal aanzienlijk zijn toegenomen”, besluit Fiorenza.

Voor meer informatie:
Rocco Patrì 
O.P. Eco Farm s.r.l.
Sede Legale: Viale della Regione, 232 
93100 Caltanissetta
Stabilimenti: C.da Judeca
93011 Butera (CL) - Italië
+39 0934 921558
info@ecofarmitalia.com 
www.ecofarmitalia.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven