Aztec Fruits betreedt de Europese markt

Over een paar weken einde containerseizoen Mexicaanse avocado's

Aangezien het Mexicaanse avocadoseizoen al in september begon, is het al een poos aan de gang. Volgens één exporteur zal er binnenkort een einde komen aan de export per zeevracht. Mocht de markt echter goed blijven, dan zou het avocadoseizoen voor Europese afnemers verlengd kunnen worden met luchtvrachtverzending.

De Mexicaanse teler en exporteur, die opereert onder naam Aztec Fruits en een verkoopkantoor in België heeft, kijkt terug op een succesvol eerste seizoen op de Europese markt. Het kantoor in België is verantwoordelijk voor de coördinatie van de Europese import en de handel met markten in het Midden-Oosten en Azië. Volgens Barbo Dalgrav, directeur van het bedrijf, werd het eerste jaar in Europa met name gebruikt werd voor het opbouwen van een klantenbasis in verschillende landen.  


Barbro Dalgrav van Aztec Fruits, adviseur Piet Schotel van Fruit Consultancy Europe en Martijn van Egmond, kwaliteitscontroleur bij Schrijvershof, klant van het eerste uur, die een lading avocado's inspecteert. 

“In juli en augustus stuurden we mango's per luchtvracht, in september gevolgd door Hass-avocado's. Dankzij de goede markt werden er substantiële aantallen geïmporteerd met overwegend goede resultaten. Hiermee hebben ons bedrijf gepositioneerd en zullen we de komende seizoenen verder kunnen groeien. De producten zijn afkomstig van teeltbedrijven in verschillende regio's, waardoor er vrijwel jaarrond aanvoer is. De komende maanden zal het drogestofgehalte van het fruit echter te hoog zijn om het fruit nog over zee te verladen. Als de markt goed blijft, dan zouden we het fruit per luchtvracht kunnen verzenden om ons seizoen te verlengen," legt Dalgrav uit.  

Per luchtvracht verzonden Mexicaanse Kent-mango's en Hass-avocado's

Dalgrav zegt dat het komende Hass-seizoen mogelijk eerder zal beginnen. "Het volgende Hass-Seizoen zal misschien in juli al beginnen, afhankelijk van de vraag, maar september ligt meer voor de hand. Aztec Fruits zal nog meer teeltbedrijven selecteren die specifiek voor de Europese markt telen, vanwege de stengere eisen die gelden op deze markt. Tussen juni tot augustus zal de focus weer verschuiven naar de export van Kent-mango's, die per luchtvracht worden verzonden. Na een kort proefseizoen vorig jaar zijn het  teeltbedrijf en pakstation nu gereed om wekelijks luchtvracht-zendingen naar Europa te verzorgen," zegt zij tot slot. 

 

 

Voor meer informatie: 
Ms. Barbro Dalgrav
Aztec Fruits
Tel: +32 456 18 4982
Email: barbro@aztecfruits.com 
www.aztecfruits.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven