Vraag naar Egyptische pootaardappelen niet afgenomen

"Beschikbaarheid Egyptische pootaardappelen beter dan vorig jaar"

Het was een goed seizoen voor Egyptische pootaardappelen. Eén exporteur hoopt zijn pootgoed voor het eerst naar het buitenland te exporteren. De opbrengsten zijn toegenomen ten opzichte van vorig seizoen en ook de vraag is normaal. Klimaatverandering is een uitdaging voor pootaardappeltelers maar deze bieden zij het hoofd door middel van tijdige irrigatie en bemesting.

Volgens Mohamed Younes, quality control medewerker bij Chipsy For Food Industries, zullen de pootaardappelen van het Egyptische bedrijf dit jaar voor het eerst worden geëxporteerd. "De kwaliteit van de pootaardappelen is goed. Ik verwacht dat we 85% van de doelen die we wilden bereiken, zullen behalen en dat is een hoog percentage gezien de huidige toestand in de wereld. De vraag naar pootaardappelen is nog altijd goed en zeker niet zwakker dan voorgaande jaren. De opbrengsten zijn eveneens erg goed, veel beter dan vorig jaar zelfs. We vermarkten onze producten momenteel lokaal in Egypte maar we zijn van plan om ze dit seizoen ook naar verschillende overzeese markten te exporteren. Zo zullen we dit jaar beginnen met de export naar Pakistan."

De Egyptenaren hebben wel met de nodige uitdagingen te maken. Younes licht deze toe. "Eén hiervan is het veranderende klimaat," begint hij. "De grootste uitdaging dit jaar was echter de bestrijding van bacteriële infecties maar we hebben deze geprobeerd zoveel mogelijk te voorkomen door voorzorgsmaatregelen te nemen. Ik denk dat we dit probleem in de toekomst wel onder controle zullen krijgen. Ook klimaatverandering is een probleem dat ons dwingt om tijdig te irrigeren en bemesten."

“We hebben het hele seizoen hard gewerkt om de hoogste opbrengsten van de beste kwaliteit te realiseren. We hebben dit gedaan met het oog op onze doelstelling de aardappelteelt uit te breiden en een begin te maken met de buitenlandse export ," zegt Younes tot slot. 

 

Voor meer informatie: 
Mohamed Younes
Chipsy for Food Industries
Tel: +20 1097 701 329  
Email: myounes351@gmail.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven