San Miguel

"Peruaans druivenseizoen succesvol geëindigd"

"Op onze bedrijven in Chepén, Peru, zagen we de oogstaantallen van premium druivenrassen met 1.000 ton toenemen ten opzichte van vorig seizoen. Deze groei is te danken aan de toewijding, expertise en inzet van onze medewerkers."

Door een aantal nieuwe maatregelen te implementeren en de teelt- en kwaliteitsstandaarden strikt na te leven, is het druivenseizoen een succes geworden.

De Verenigde Staten en China behoren tot de voornaamste bestemmingen van Peruaanse druiven. Op deze enorme Aziatische markt lijkt de vraag buiten het seizoen toe te nemen nu consumenten jaarrond druiven kopen. Met name rondom het Chinese Nieuwjaar is de vraag sterk.

Het feit dat er dit jaar twee oogsten waren, was een mijlpaal voor het bedrijf. Naast de normale oogstperiode werden er ook in het najaar druiven geoogst. Ondanks de slechte weersomstandigheden tijdens de teelt, waarbij de temperaturen tot ver onder het langjarig gemiddelde zakten, was San Miguel in staat om maatregelen te implementeren om risico's voor de oogst zoveel mogelijk te beperken.

"Bij San Miguel gebruiken we technologie om onze waterbronnen te beheren. We beschikken over vochtsensoren die ons in staat stellen onze watergift te optimaliseren. Daarnaast hebben we twee weerstations waarmee we de weersomstandigheden voortdurend kunnen monitoren. Dankzij al deze technologieën kunnen we ons watergebruik zo efficiënt mogelijk maken," legt Wilfredo Choque Ayala uit, adjunct-directeur agricultural operations. 

Andere maatregelen zijn gericht op het verbeteren van de kwaliteit van alle druivenrassen, en bestaan onder meer uit snoeien en het installeren van vogelwerende netten op 70% van het areaal, waarmee verliezen worden voorkomen.

"Het verpakken van de druiven is een dynamisch en arbeidsintensief proces. Dit bracht in 2020 extra uitdagingen met zich mee. We zijn erin geslaagd alle veiligheidsvoorschriften na te leven en toch even efficiënt te blijven werken," aldus Gerardo Silupu Alban, hoofd van het pakstation van San Miguel. 

In haar laatste seizoen teelde San Miguel vier premium pitloze druivenrassen op haar bedrijf in Chepén: Sweet Globe, Sweet Sapphire, Jack's Salute en Sugar Crisp. 74% van haar portfolio bestaat uit pitloze witte druivenrassen, waarvan Sweet Globe momenteel het meest gevraagde ras is op de markt. 

 


San Miguel
Tel: +5411 4721 - 8300
www.sanmiguelglobal.com/en  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven