Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

IRI en Bamboo Brands starten samenwerking om slaagkans nieuwe producten te verhogen

80% van alle introducties faalt en leidt daarmee niet tot categorie
groei. Dit kan beter volgens Paul van de Ven, Business development consultant IRI en Theo Toering, Founder Bamboo Brands. IRI en Bamboo Brands zijn daarom een samenwerking gestart met als doel
de slaagkans van innovaties te verhogen.

Bijdrage top 20 grootste innovaties neemt af
Innovatie is een groeidrijver voor zowel retailers als fabrikanten. Echter het resultaat van ‘het instrument innovatie’ is de laatste 20 jaar sterk afgenomen. Tijd voor verandering, menen de beide bedrijven.


Figuur 1: Totale omzet (miljoenen euro’s) per actieve week van de 20 grootste innovaties van dat jaar

Bundeling van krachten
IRI ziet een duidelijke meerwaarde in de samenwerking met Bamboo Brands. “Onze gezamenlijke kennis en retailer netwerk, de grote hoeveelheid marktdata van IRI en de marketing en innovatie expertise van Europees empirisch onderzoek van Bamboo Brands, is volgens ons een logische fit om samen op te trekken”, aldus Paul van de Ven, Business Development Consultant bij IRI.
Innovatieprojecten zijn tijdrovend, kostbaar en de faalkans is groot. Theo Toering, Founder van Bamboo Brands, legt uit dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn. Innovaties in een vroeg stadium kwalitatief, dan
wel kwantitatief instore in supermarkten te testen, geeft een duidelijk inzicht in de faalkans. De foutmarges worden uit het proces gehaald waardoor de fabrikant zijn innovatiekracht significant kan verbeteren. Daarnaast wordt het innovatieproces ook nog eens duurzaam gemaakt door deze aanpak, want obsoletes behoren vanaf nu tot het verleden omdat falende innovaties niet geïntroduceerd worden.

“De samenwerking met IRI helpt ons om modelmatig nog betere categorie assumpties te doen over wat de introductie teweegbrengt. Dit laatste is met name ook relevant voor andere landen in Europa waar Bamboo Brands actief is. Naast Nederland kunnen we daardoor ook andere landen nog beter bedienen met solide business assumpties rondom innovatie.

Bron: IRI Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven