Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Heeft uitrol vaccinatie impact op vraag naar citrus?

In Florida is de overgang van Navel- naar Valencia-sinaasappelen begonnen.

"We hebben net onze laatste zending Navels van het seizoen ontvangen. Een deel van de vroege Valencia's waren twee tot drie weken eerder dan verwacht. We zullen deze kunnen leveren tot het einde van het seizoen in juni," zegt Gabriel Bernal van All American Citrus, een bedrijf met een hoofdkantoor in Miami maar dat samenwerkt met telers in de hele Citrus Belt in Florida. Bernal zegt dat de maten van de sinaasappelen uitstekend zijn, en pieken tussen de maten 80 - 100, waar men in de retail een voorkeur voor heeft. "We zien ook veel fruit in kwaliteitsklasse I," zegt hij. 

All American is klaar met het verladen van Navels en schakelt nu over op Valencia's 

Bernal zegt dat afhankelijk van de beschikbaarheid van klasse I fruit de voorraden aangevuld zullen worden met fruit uit Mexico. "Er zijn echter problemen en vertragingen waardoor we nog niets hebben geïmporteerd," legt hij uit. Hij merkt ook op dat er bijna een einde is gekomen aan de citrusimport uit Marokko en Zuid-Afrika. 

Vraag gestabiliseerd
Citrus kon zich in 2020 in een enorme vraag verheugen vanwege het feit dat consumenten gezonde vitamine C-rijke producten wilden eten. "De vraag is nu gestabiliseerd maar is nog altijd hoger dan twee jaar geleden," vervolgt Bernal.

De vraag naar citrus is gestabiliseerd maar ligt nog altijd boven het niveau van twee jaar geleden

Dit betekent dat de prijzen hoger zijn vanwege deze sterke vraag. "De prijzen zijn gestegen ten opzichte van vorig seizoen. Een jaar geleden was er nog geen impact van Covid-19. De prijzen zijn met zo'n 20% tot 30% gestegen," zegt hij.

Hij verwacht dat de prijzen in de nabije toekomst stabiel zullen blijven. "Nu de vaccins eraan komen, zou de vraag naar citrus uit Florida weleens af kunnen nemen. De uitrol van de vaccinaties heeft echter flinke vertraging opgelopen dus misschien zien we de vraag eerst nog even flink omhoog gaan," zegt Bernal tot slot. 

 

 

Voor meer informatie: 
Gabriel Bernal
All American Citrus
Tel: +1 (305) 213-8087
gabe@seasonsfarmfresh.com 
http://www.allamericancitrus.com/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven