Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse aardappeltelers gaan hun areaal in 2021 verkleinen

De afgelopen 12 maanden hebben echt hun tol geëist op de aardappelmarkten. De coronapandemie vond plaats op een van de slechtste momenten in de aardappelteeltcyclus en de telers konden niet veel doen om hun areaal in te krimpen.

Dit leidde tot druk tegen het einde van het verkoopseizoen 2019/20, waardoor de gemiddelde prijs van een consumptieaardappel eindigde op £179/t (€205/t), een daling ten opzichte van £199/t (€228/t) in 2018/19.

Nu de pootperiode voor 2021 nadert, zullen veel telers wellicht overwegen hun areaal voor 2021 in te krimpen.

Areaalkrimp op lange termijn
Als gevolg van de consolidatie in de aardappelsector is er een neerwaartse trend van jaar tot jaar in het aardappelareaal te zien. Wanneer een lineaire trendlijn wordt toegepast op het aardappelareaal in GB, neemt het areaal in de loop van de tijd langzaam af. Vanaf 2002 heeft het aardappelareaal maximaal 6Kha boven de trendlijn of 9Kha onder de trendlijn geschommeld, aangezien het weer en de marktomstandigheden ervoor kunnen zorgen dat het areaal van deze trend afwijkt.

Gezien het huidige marktklimaat wordt verwacht dat het areaal onder de trendlijn zal liggen, aangezien er twee opeenvolgende jaren met lage prijzen zullen komen.

Voor meer informatie: ahdb.org.uk

Publicatiedatum: