Omzet Total Produce steeg met 1,7% naar €6,3 mld

Total Produce boekte goede resultaten in 2020 ondanks de  uitdagingen als gevolg van de Covid-19-pandemie. De totale omzet steeg met 1,7% naar €6,3 mld, waarbij de aangepaste winst voor belasting met 18% steeg naar €116 mln.

Het bedrijf laat weten in een sterke financiële positie te verkeren met een netto schuldenlast van €144,3 mln (2019:€221,2 mln) en een toename van 7,5% van het slotdividend naar €0,0277 per aandeel.

Op 17 februari 2021 maakte het bedrijf bekend samen te gaan met Dole Food Company onder de nieuwe  Amerikaanse beursgenoteerde onderneming Dole plc. 

Carl McCann, bestuursvoorzitter: "Het bedrijf heeft in 2020 sterke resultaten behaald. De omzet groeide met 1,7% naar €6,3 mld met een toename van 8,2% van het aangepaste EBITDA naar €219,4 mln en stijging van de aangepaste winst per aandeel van 9,1% naar €0,15. Deze sterke resultaten laten zien dat het bedrijfsmodel van Total soliede is met name met het oog op de uitdagingen die de pandemie met zich meebracht. We zijn enorm trots op onze mensen wereldwijd. Hun toewijding en inzet heeft ervoor gezorgd dat de activiteiten op alle belangrijke markten door konden gaan." 

Op 17 februari maakte het bedrijf bekend een overeenkomst met de Dole Foods Company te zijn aangegaan om samen te gaan onder het nieuwe in de Verenigde Staten beursgenoteerde bedrijf Dole plc. Dole plc zal de nummer één speler worden op de markt voor verse AGF met een geschatte omzet van bijna €8,2 mld en een aangepast EBITDA van ongeveer €310,7 mln en totale activa van €3,7 mld. Het besluit om dit nieuwe bedrijf op de Amerikaanse beurs te noteren, luidt een spannende nieuwe fase in. Het samengestelde bedrijf zal de grootste speler binnen het AGF-segment worden en over een zeer divers portfolio beschikken. "We kijken ernaar uit om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen en nieuwe kansen te creëren voor onze aandeelhouders, trouwe werknemers, klanten, leveranciers en partners."

Het bedrijf is van plan om een dividend van €0,0277 per aandeel te betalen, wat een stijging van 7,5% inhoudt. De handel in de eerste weken van 2021 stemde tevreden. 

Lees hier het volledige rapport


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven