Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Poolse koelhuizen openen deuren, beschikbaarheid bepaalde rassen zal verbeteren

"Afzet Poolse appelen momenteel op hoog niveau"

De afzet van Poolse appelen ligt momenteel op een hoog niveau. In verschillende Europese landen, waaronder Spanje, Nederland en België, is de vraag sterk. De prijzen zijn de afgelopen maand zoals verwacht iets gestegen. Gezien het feit dat telers hun koelhuizen openen, is één Poolse exporteurs ervan overtuigd dat hij tot aan het einde van het seizoen appelen van hoge kwaliteit zal kunnen leveren.  

Nu er in een aantal Europese landen een tekort aan bepaalde appelrassen dreigt, is er ruimte voor de export van Poolse appelen naar deze markten. Volgens Jakub Krawczyk, exportmanager bij Appolonia, is de appelafzet toegenomen en ligt deze momenteel op een hoog niveau. "We zijn op een punt in het seizoen beland waarin de export vlot verloopt. Dit heeft deels te maken met de tekorten in bepaalde landen, waardoor er ruimte voor onze producten ontstaat. Telers hebben ook besloten om hun koelhuizen te openen en hierdoor neemt de beschikbaarheid toe."

De vraag naar Poolse appelen is momenteel sterk en de komende weken zouden de prijzen nog verder kunnen stijgen," zegt Krawczyk. "Momenteel is er sprake van een goede vraag uit Spanje, met name naar Golden-rassen. Landen zoals Nederland en België importeren ook nog steeds grote aantallen Red Jonaprince en Jonagold en we denken dat deze trend tot aan het einde van het seizoen aan zal houden. De prijzen zijn zoals verwacht iets gestegen en zullen binnenkort wellicht nog verder stijgen, met name voor rassen die beperkt beschikbaar zijn. Dit zijn echter onze persoonlijke verwachtingen en we kunnen nooit met zekerheid zeggen wat er de komende weken zal gebeuren."

Krawczyk hoopt dat de wereld snel weer terug zal kunnen keren naar normaal en dat regeringen de lockdowns beëindigen en de horeca haar deuren weer mag openen. "De grootste uitdaging zal bestaan uit het afzetten van al onze voorraden. De voorraden in Polen zijn namelijk erg groot. Als de afzet blijft zoals hij nu is, dan zouden onze koelcellen in juli wel leeg moeten zijn. Appolonia beschikt over voldoende appelen van goede kwaliteit om al haar klanten tot aan het einde van het seizoen te kunnen bevoorraden. We hopen dat de pandemie minder hevig zal worden, zodat de lockdowns kunnen worden opgeheven en hotels en restaurants eindelijk weer open mogen. Momenteel lijden veel mensen onder de Covid-beperkingen en kunnen de meesten niet wachten om terug te keren naar het normale leven," zegt hij tot slot.  

 

Voor meer informatie: 
Jakub Krawczyk
Appolonia
Tel: +48 785 342 930
Email: jakub.krawczyk@appolonia.pl 
www.appolonia.pl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven