Tong introduceert updates voor haar assortiment groentenpolijstapparatuur

Als onderdeel van het doorlopende ontwikkelingsprogramma van het bedrijf heeft Tong Engineering een aantal updates onthuld voor zijn assortiment groentenpolijstapparatuur.

Simon Lee van Tong Engineering: "Als leverancier aan de voedingsmiddelensector hebben we het geluk gehad dat de vraag naar geavanceerde en geautomatiseerde groentenbewerkingsapparatuur is blijven toenemen. Met dit in gedachten richt ons productontwikkelingsteam zich niet alleen op het ontwerpen en introduceren van nieuwe apparatuur op de markt, maar zij zetten zich ook in voor de ontwikkeling van onze bestaande machines. Het updaten van onze groentenpolijstmachines is de nieuwste fase van deze continue ontwikkelingsstrategie."

De TPS-Pro polijstmachine, die oorspronkelijk in 2012 op de markt werd gebracht, is voorzien van een elektrische direct-drive motor in elke borstel-as. Het onderhoudsarme ontwerp van de machine maakt gebruik van componenten van de hoogste kwaliteit, wat zorgt voor een uitzonderlijke levensduur, arbeidsefficiëntie en superieure polijstresultaten.

Het nieuwste model van de TPS-Pro polijstmachine is zorgvuldig afgesteld voor 2021. Het resultaat is een verfijnder ontwerp dat de prestaties maximaliseert en het onderhoud nog eenvoudiger maakt. De TPS-Pro polisher wordt geleverd in een 14-borstel model met een 3 m lange x 800 mm trommel en een 18-borstel model met een 3 m lange x 1050 mm trommel. De machine is geschikt voor het effectief polijsten van wortelgewassen, zoals aardappelen, wortelen en pastinaken, met een capaciteit van 15-30 ton/uur.

Voor een lagere bewerkingscapaciteit tot 10 ton/uur is de populaire U-Brush polisher van Tong favoriet bij kleinere verpakkers die een betrouwbare, onderhoudsarme machine nodig hebben die een hoogwaardige gepolijste afwerking biedt en dat tegen een lagere kostprijs. De U-Brush polijstmachine is voor 2021 ook geactualiseerd om de capaciteit van de machine te vergroten. Naast het feit dat het een zeer zuinige machine is, is een van de unieke kenmerken van de U-Brush polijstmachine het interne bypass-systeem waarmee operators de polijstmachine effectief kunnen omzeilen in gevallen waarin het polijstproces niet nodig is.

Simon: "Ons assortiment groentenpolijstmachines voldoet aan de bewerkingsbehoeften van zowel de grootste groentenverwerkers als kleinere versverpakkingsbedrijven en we zijn zeer toegewijd aan het leveren van de complete bewerkingsoplossing voor alle capaciteiten."

Voor meer informatie:
Carole Metcalfe
Tong Engineering
+44 1790 752771
carole.metcalfe@tongengineering.com
www.tongengineering.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven