Snel en flexibel zachtfruit verpakken

De geavanceerde sealmachines voor bakjes van Proseal ondersteunen telers bij het tegemoetkomen aan de steeds groter wordende vraag naar zachtfruit. Deze vraag is vooral tijdens de huidige pandemie hoog geworden en daarom wil het bedrijf flexibele verpakkingsoplossingen leveren van hoge kwaliteit, die ook duurzaam zijn.

Nu de volumes zachtfruit blijven toenemen en de markt voor fruit in het VK geschat wordt op £ 670 miljoen per jaar, zijn producenten op zoek naar flexibele oplossingen waarmee ze tegemoet kunnen komen aan de vereisten van de seizoenen. Ook is het nodig om het gebruik van verpakkingsmateriaal te verminderen zonder in te boeten op de effectiviteit van de verpakking. Daarbij is het belangrijkste dat de verpakking het product zodanig beschermt dat er geen verspilling optreedt.

Proseal biedt een uitgebreid assortiment van hoogwaardige handmatige, semi-automatische en volledig automatische tray sealers, die zijn ontworpen voor flexibiliteit en een aantal unieke functionaliteiten hebben die de snelheid en efficiëntie optimaliseren. Daarnaast biedt de two-minute-rapid-tool-change eindeloze mogelijkheden voor formaten, materialen en groottes van bakjes, zodat producenten snel kunnen schakelen.

"Onze tray sealers bieden fruittelers een grotere flexibiliteit om verschillende ontwerpen en groottes te sealen op een efficiënte en nauwkeurige wijze," legt Tony Burgess, verkoopdirecteur van Proseal, uit. "In combinatie met onze innovatieve technologieën en productietijden zijn we wereldleider in het sealen van zachtfruit."

"ProMotion™, onze doorlopende invoertechnologie bijvoorbeeld, heeft de mogelijkheid om de snelheid van een tray sealer met 30% te verhogen, terwijl de machineactiviteiten soepeler lopen en er minder haperingen optreden in het verpakkingsstation. Dit is heel voordelig voor delicate producten, zoals zachtfruit."

Proseal produceert ook een aanpasbare lijn met intelligente transportbandsystemen, ontworpen om een ultieme controle en optimalisatie te hebben, die perfect is voor de snel bewegende sector voor zachtfruit.

Het bedrijf heeft als eerste een aantal belangrijke duurzaamheidsinitiatieven op de markt gebracht in de 23 jaar van hun bestaan. Proseal was bijvoorbeeld de drijvende kracht achter de vervanging van traditionele dekseltjes op plastic verpakkingsbakjes met een geseald laagje. Dit wordt nu veel gebruikt in de zachtfruitmarkten van Europa en Noord-Amerika en vermindert het plasticgebruik in de meeste gevallen met gemiddeld 45%.

Onlangs heeft het bedrijf vooraan gestaan bij de introductie van nieuwe, recyclebare en composteerbare bakjes voor fruit die het plasticgebruik verder kunnen verminderen met bijna 96%.

"Proseal blijft streven naar de ontwikkeling van de meest effectieve en duurzame sealoplossingen voor hun klanten," zegt Tony Burgess. "We zijn trots op de vele innovaties die we hebben ontwikkeld voor het effectief en efficiënt verpakken van zachtfruit. En we blijven doorgaan met het ontwikkelen van de juiste technologieën om duurzame oplossingen te ondersteunen die kwaliteit leveren."

Voor meer informatie:
Tony Burgess
Proseal UK
Geldards Llp Capital Quarter No. 4
Tyndall Street - Cardiff, Wales
CF10 4BZ
+44 (0)1625 856 600
info@prosealuk.com
www.proseal.com

Nederland:
Sismatec 
Twentepoort Oost 8
7609 RG Almelo
+31 (0)546-874111
info@sismatec.nl  
www.sismatec.nl    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven