Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Cornelis Mosselman: "Deze situatie legt de problematiek bloot"

Afnemers gezocht voor Agria's uit geslaagd strokenteeltexperiment

Tholen - Cornelis Mosselman is bio-teler die experimenteert met strokenteelt. Hij loopt momenteel met aardappelen die afkomstig zijn uit een geslaagd strokenteeltexperiment tegen een afzetprobleem op. Door de huidige marktomstandigheden is er op dit moment weinig tot geen afzet voor deze aardappelen. "Om te voorkomen dat een groot gedeelte weg moet als veevoer, heb ik op social media een oproep geplaatst: 'Biologische aardappel uit strokenteelt zoekt jou!'. Hier is best leuk op gereageerd en we verwachten dat aanstaande zaterdag al diverse tonnen van de aardappelen opgehaald zal worden", aldus Cornelis.

Rechts de aardappelen.

Hoop op verandering in markt
De Agria aardappelen zijn afkomstig uit een strokenteeltproef op zware grond met niet robuuste aardappelen. "De proef is redelijk geslaagd, de aardappelen zijn vrijwel niet ziek geworden. Het zijn zeker niet de mooiste aardappelen, wel de zuiverst geteelde. Ook het rooien onder niet ideale omstandigheden heeft wat schade aangericht aan de schil van de aardappelen. We hopen op deze manier toch de nodige mensen blij te kunnen maken. Deze situatie legt wel weer de problematiek bloot waarover in de toekomst zeker nog een discussie over moet worden gevoerd. In de huidige marktsituatie is er geen ruimte voor dit soort producten. Zo zit het tegenwoordig in elkaar. Ik hoop dat daar verandering in gaat komen."

De aardappelen zijn zowel geschikt voor het koken als het bakken. BI-JOVIRA hanteert twee afhaalmomenten: zaterdag 27 februari en zaterdag 6 maart, tussen 10:00 en 12:00 uur. Er is meer dan 10.000 kilo beschikbaar. Voor 0,50 euro per kilo kan men zakken en kratten komen vullen.

Regionale afzet
Cornelis wil in de toekomst zijn oogst steeds meer regionaal af gaan zetten. Daar is een sterke verbinding met de (potentiële) klanten voor nodig. "Het voelt heel dubbel dat het op deze manier moet, maar het klantcontact dat we hierdoor hebben is wel weer heel leerzaam voor ons. Daar hebben we zeker iets aan richting de toekomst."

Voor meer informatie:

Cornelis Mosselman
BI-JOVIRA
Altekleinsedijk 5
3257 MA te Ooltgensplaat
06 20602564
info@vooruitboeren.com 
www.vooruitboeren.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven