Greenyard scherpt de winstprognose aan

De positieve groeitrend bij Greenyard hield in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2020/21 aan. De omzet groeide opnieuw met 10,3%. Over de eerste negen maanden bedraagt de omzetgroei ook 10,3%. Vooral verse groenten en fruit blijven het erg goed doen.

Op basis daarvan verwacht de groenten- en fruitreus dat de aangepaste brutobedrijfswinst (ebitda) over het hele boekjaar 2020/21 aan de bovenkant van de eerder gegeven verwachting van106-110 miljoen euro zal uitkomen.

Schuldgraad
Greenyard verwacht tegen het einde van het boekjaar 2020/2021 een netto financiële schuld/aangepaste ebitda te bereiken die richting 3,5 gaat. Eerst kondigde het bedrijf 3,7 aan. In september bedroeg de schuldgraad nog 3,9.

Plannen
Greenyard laat zich ook uit over de plannen voor de komende vier jaar. Voor volgend boekjaar streeft het bedrijf naar een aangepaste brutobedrijfswinst van 120 miljoen euro en een schuldgraad dicht bij 3,0. Tegen het einde van het boekjaar 2024/25 moet de aangepaste ebitda naar 150 miljoen euro gaan. En over twee jaar moet de schuldgraad zijn teruggebracht naar een graad tussen 2 en 2,5.

Hein Deprez, co-CEO: “Door ons unieke strategische integratiemodel waardoor we met onze klanten langdurige, duurzame, stabiele relaties opbouwen, is een stabiele groei in omzet en winstgevendheid
verzekerd. De afgelopen twee jaar hebben we de uitrol van onze strategie versneld dankzij een verdere professionalisering van de groep. Deze professionalisering toont aan hoe in beide van onze
segmenten schaalvoordelen en beste praktijken lonen en hoe efficiëntiewinst mogelijk wordt”.

Marc Zwaaneveld, co-CEO: “De afgelopen twee jaar lag onze focus op het uittekenen van de richting die Greenyard in de toekomst zal bewandelen. De sleutelwoorden hierbij zijn veerkracht, wendbaarheid en continu professioneel bestuur. Met een managementteam dat zich engageert op lange termijn, zal dit leiden tot solide en duurzame groei waarbij alle belanghebbenden in de toeleveringsketen worden betrokken.”

Klik hier voor het hele rapport.

Voor meer informatie:
Dennis Duinslaeger
Greenyard
+32 15 32 42 49
Dennis.duinslaeger@greenyard.group     
www.greenyard.group     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven