Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Schommelende prijzen voor Siciliaanse courgettes en paprika's

“De schommelende temperaturen van de afgelopen dagen zijn niet bevorderlijk voor de afzet van een aantal gewassen die het momenteel zwaar te verduren hebben. Het gaat bijvoorbeeld om courgettes en paprika’s. Deze tendens is uitputtend en dan hebben we daarnaast ook te maken met goedkopere, buitenlandse gewassen. Wij hebben dan ook grote moeite om de detailhandel te voorzien van onze gewassen.”

Antonio Morreale

Antonio Morreale (foto hierboven), eigenaar van het Italiaanse Bio Hortus, spreekt van oneerlijke concurrentie. 

Prijsoverzicht van groothandelsmarkt Mercato Vittoria laat de nodige differentiatie zien.

“We moeten niet bang zijn om de dingen bij hun naam te noemen. We worden geconfronteerd met gewassen die niet voldoen aan onze algemene criteria. Ik heb het niet alleen over de teeltprocessen, maar ook over de ethische kant van de zaak”, zegt Morreale.

“Ik wil niet gaan vingerwijzen, maar Duitsland heeft het licht gezien wat betreft het Spaanse citrus. Het wordt tijd dat ook andere Europese landen hun ogen openen en beter toezicht houden op het traceren van groenten en fruit. Wij als Italiaanse telers worden onderworpen aan allerlei controles en dat is prima. We hebben niks te verbergen, maar het is niet eerlijk.”

“Intussen gaat het verplanten van de cantaloupe meloenen door en over een maand zijn we klaar. Ik zou de internationale AGF-leveranciers eraan willen herinneren dat de eerste Europese meloenen worden geoogst op Sicilië. Alle meloenen die voor onze oogst op de markt zijn gebracht, zijn afkomstig uit Afrika. De consument moet uitleg krijgen over de processen van de gewassen, zodat hij een weloverwogen keuze kan maken.”

Voor meer informatie:
Antonio Morreale 
Bio Hortus Società Coop. Agricola
Contrada Senia Albanazzi Snc
92020 Palma di Montechiaro (AG) - Italië
+39 0922963737
biohortus@libero.it
www.biohortusag.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven