Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Kwestie over GGO-certificaten opgelost door Turkse en Indiase autoriteiten

De regeringen van Turkije en India hebben overeenstemming bereikt over GGO-certificaten die nodig zijn voor de export van GGO-appelen naar India. Indiase importeurs zetten Turkse handelaren onder druk maar het lijkt erop dat er eindelijk een einde aan de kwestie is gekomen. Volgens één exporteur is het een geweldig appelseizoen, waarin hij de export van appelen met 35% zag groeien ten opzichte van het voorgaande seizoen. 

Demir Fresh Fruits beleeft een uitstekend appelseizoen, zo laat de eigenaar van het bedrijf, Alper Kerim, weten. Volgens hem is de kwaliteit van de appelen sterk verbeterd. "Momenteel zijn we nog volop bezig met de export van onze appelen. De verwachting is dat we tot eind mei 2021 appelen kunnen leveren. Dit jaar is onze export met 35% gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Dit heeft te maken met de nieuwe methoden die we geïmplementeerd hebben in onze verpakkingslijn, waardoor onze kwaliteit fors verbeterd is. Zowel de productkwaliteit als het aantal orders is toegenomen. We zijn momenteel in een fase beland waar we sommige orders beleefd af moeten slaan, eenvoudigweg vanwege ons volle programma." 

De Indiase en Turkse autoriteiten zijn het eens geworden over de  eisen waaraan de certificaten voor GGO-appelen dienen te voldoen, zo legt Kerim uit. "De sterkste vraag kwam ook dit jaar weer uit India. De Indiase regering vroeg om GGO-certificaten voor Turkse appelen die vanaf 1 maart zouden worden verladen. Helaas was de Turkse regering niet in staat om deze certificaten te verstrekken, waarna Indiase importeurs Turkije onder druk zetten en eisten dat het fruit voor 1 maart zou worden verladen. Dinsdag jongstleden kwamen de regeringen echter tot overeenstemming en de documenten zullen aan de Indiase FSSAI-autoriteit worden verstrekt. Dit betekent dat we verder kunnen met onze zendingen met GGO-certificaat."

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn alweer begonnen. "Het populairste ras is zoals altijd Red Delicious. Zo'n 80% van onze voorraad bestaat uit Red Delicious. Gezien de populariteit van dit ras zijn we nu al in onderhandeling met onze klanten voor het nieuwe seizoen. De kwaliteit van onze appelen heeft dit seizoen een goede indruk achtergelaten dus ik verwacht dat we het volgend seizoen nog drukker zullen krijgen!" zegt Kerim tot slot. 

 

Voor meer informatie: 
Alper Kerim
Demir Fresh Fruits
Tel: +90 532 514 2080
Email: alper@dff.com.tr    
www.dff.com.tr     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven