Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse retailers zien omzet sterk dalen en banenverlies toenemen

EuroCommerce: Retail- en groothandel van vitaal belang voor herstel Europa
De directeur-generaal van EuroCommerce, Christian Verschueren, heeft benadrukt dat de retail- en groothandel een cruciale rol spelen bij het aanjagen van het economisch herstel en het concurrentievermogen van Europa in de wereld. Tijdens de EU Industry Days benadrukte hij ook dat de retail- en groothandel onder enorme druk staan en dringend hulp nodig hebben. Verschueren zei hierover het volgende: "Zoals de Europese Commissie erkent, is de retail- en groothandel een van de essentiële sectoren en een van de zwaarst door de Covid-19-pandemie getroffen."
Bron: esmmagazine.com 

Britse retailers zien omzet sterk dalen en banenverlies toenemen
De Britse retailomzet is in de periode van één jaar tot en met februari gedaald, doordat winkels in hoog tempo banen hebben geschrapt. Alleen supermarkten hebben tijdens de laatste Covid-19-sluiting enige groei gemeld, zo blijkt uit een enquête. De graadmeter van de Confederation of British Industry voor de retailomzet kwam uit op -45, slechts een lichte stijging ten opzichte van het acht maanden eerder bereikte dieptepunt van -50 in januari. De meting wijst op een dalende omzet en ligt onder de consensusverwachting van -38 in een peiling van economen door Reuters.
Bron: reuters.com 

Online-shopping stimuleert vraag naar dark stores in Portugal
De door de pandemie gestimuleerde
e-commerce heeft de vraag naar dark stores in Portugal doen toenemen, aangezien meer bedrijven locaties zoeken om hun producten voor online-verkoopop te slaan. In een reportage in het Portugese dagblad Jornal de Negocios wordt het concept, dat varieert van retail tot restaurants, beschreven als een "geïmporteerd fenomeen". Dark stores veranderen supermarkten in grote opslagstations, waar bestellingen worden verwerkt en klanten niet naar binnen kunnen.
Bron: esmmagazine.com 

Nederland: Just Eat Takeaway-oprichter en Nutreco steken geld in 'kweekvlees'
Diervoederproducent Nutreco en Just Eat Takeway-oprichter Jitse Groen behoren tot de investeerders die nog eens € 0,8 mln hebben gepompt in Mosa Meat, het Nederlandse voedingstechnologiebedrijf dat werkt aan de productie van 'gekweekt vlees' voor consumptie. De derde financieringsronde betekent dat investeerders nu € 70 mln in het bedrijf hebben gestoken, dat naar eigen zeggen "Mosa Meat zal helpen de kweek van echt rundvlees op een duurzame en veilige manier op te schalen."
Bron: dutchnews.nl 

Publicatiedatum: