Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

BelOrta verkoopt eerste groene paprika's van 2021

Vanmorgen zijn de eerste groene paprika’s van 2021 verkocht bij BelOrta. Koper Legu-Fruits kocht de eerste groene paprika’s, aangevoerd door producent Didier Algoet (Lentsche Heyde) uit Duffel. Deze primeur kondigt ook de komst van de rode en gele paprika’s van eigen bodem aan, al moeten we daarvoor nog een tiental dagen wachten.


Didier Algoet met zijn vrouw Sabine en de eerste groene paprika's van 2021

Areaalstijging bij paprikavariëteiten
In 2020 waren groene paprika’s goed voor een productie van 2.000 ton bij BelOrta en dit op een totale productie van 20.000 ton blokpaprika. Het areaal groene paprika blijft gelijk, bij de gele en rode paprika stijgt het areaal ten opzichte van vorig jaar met respectievelijk 7% en 5%.

De populariteit van paprika blijft stijgen: GFK-cijfers tonen aan dat de Belg vorig jaar gemiddeld 1,78 kilo paprika en pepers at, een stijging van 7,8% ten opzichte van 2019. 

"Keuze in overvloed"
Naast de standaardvarianten van paprika’s (groen, geel en rood), biedt BelOrta ook allerhande specialiteiten aan in het paprika-assortiment. Hiertoe behoren onder andere de zoete puntpaprika en de babypaprika, ideaal voor onderweg. In het aanbod zitten ook pikantere variëteiten, zoals de Jalapeño, Piccantina en Habanero. Het uitgebreide aanbod van biologisch geteelde paprika’s van BelOrta zal over een paar weken beschikbaar zijn.

Voor meer informatie:
Bruno Vuerinckx
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver 
+32 (0)15 56 53 16
bruno.vuerinckx@belorta.be   
www.belorta.be    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven