Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Infarm luidt nieuw tijdperk in voor cloud-gebaseerde Vertical Farming

Schaalbaar, duurzaam, stabiel en mondiaal farming netwerk

Infarm, het wereldwijd snelst groeiende urban farming bedrijf, dat reeds in tien landen, dertig steden en in duizenden winkels vertegenwoordigd is, zet de realisering van haar visie voort: de realisatie van een mondiaal, duurzaam en hoogefficiënt farming ecosysteem.
 
Het versnellen van innovaties binnen de mondiale groenten- en fruitmarkt, die een volume van 3 biljoen Amerikaanse dollar beslaat, behoort tot de doelen van Infarm. Daarvoor presenteert Infarm haar nieuwe, geautomatiseerde en modulaire Infarm Growing Center (IGC) – elke IGC is een lokale farm en distributiecentrum in één en behaalt het oogstequivalent van een landbouwoppervlak van 10.000 m2. Daarmee bereikt ieder Growing Center, vergeleken met traditionele landbouw, een tot wel 400 keer efficiëntere levensmiddelteelt.


Vertical Farming 2.0 / Foto: InFarm

De cloudgebaseerde Growing Centers worden gekoppeld aan Infarms snel groeiende, mondiale farm netwerk, dat zelfstandig leert en continue de oogst, de smaak en de voedingswaarden van de planten verbetert, terwijl het verbruik van natuurlijke bronnen voortdurend gereduceerd wordt. Met een vertical farming oppervlak van 50.000 m2 en meer dan 1.200 instore farms, voorziet Infarm reeds nu al 50% van 's werelds grootste levensmiddelhandelaren van verse producten. Vanwege de snelle installatie en inzetbaarheid van het nieuwe Growing Center is Infarm in staat om de teelt significant te vergroten en daarmee overal ter wereld tegemoet te komen aan de vraag van grote en kleine handelaren. Het doel is om het Infarm-netwerk tot eind 2025 uit te breiden naar 500.000 m2 teeltoppervlak.

De Growing Centers bestaan uit meerdere farming units met een hoogte van 10 en 18 meter, die ieder een grondoppervlak van 25 m2 nodig hebben en in slechts zes weken opgebouwd kunnen worden. Deze modulaire, datagestuurde en gedecentraliseerde aanpak – een combinatie van Big Data, IoT, cloud-analyses en een snelle groei op mondiaal niveau – onderscheidt Infarm van alle andere farming-oplossingen.

Met het oog op stadscentra
"De toegang tot verse, lokale en duurzame levensmiddelen is een groeiende uitdaging, aangezien steeds meer mensen naar de steden toe trekken en de klimaatverandering zal versnellen", verklaart Erez Galonska, medeoprichter en CEO van Infarm. "De nieuwe Growing Centers maken ons een nog snellere groei mogelijk, aangezien ze dankzij de nieuwe technologie in slechts een fractie van de tijd, het oppervlakte en de kapitaalinvestering van vele andere grootschalige vertical farming oplossingen in iedere stad ter wereld geïnstalleerd kunnen worden. Zowel de farms alsook de software waarmee ze gestuurd worden, werden met het oog op stadscentra ontwikkeld, om verse producten voor iedereen, overal toegankelijk te maken.“

Tot de levensmiddelhandelaren die reeds onderdeel van het Infarm-netwerk zijn horen onder andere Empire Company Ltd (Safeway, Sobeys, ThriftyFoods), Whole Foods Market, Marks & Spencer, Kroger, Kinokuniya, Selfridges, Aldi Süd, Amazon Fresh, Auchan, Casino, E. Leclerc, Edeka, Farmdrop, Intermarché, Irma, Kaufland, Metro, Migros, Selgros, Summit in Canada, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Japan, Luxemburg, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zwitserland.

Nieuw levensmiddelsysteem voor mensen en de planeet
"Het gehele Infarm-netwerk is met een Farm-Brain verbonden die gedurende de levensduur van iedere plant meer dan 50.000 groei-, kleur- en spectrale gegevens verzamelt”, verklaart Guy Galonska, medeoprichter en Chief Technology Officer bij Infarm. "We hebben tot vandaag meer dan 300 miljard gegevens kunnen verzamelen. Deze gegevens maken het ons mogelijk om onze teeltmethode te perfectioneren, de oogst, de kwaliteit en de voedingswaarde van onze planten te verbeteren en tegelijkertijd de productiekosten continu te verlagen."

De grootschalige Growing Centers kunnen vergeleken bij grondgebaseerde landbouw met soortgelijke gewassen tot wel 10 miljoen liter water per jaar besparen en tegelijkertijd tot wel 40% energie besparen in vergelijking met andere Infarm-technologieën.

Infarm plant tot 2025 de ingebruikname van 100 Growing Centers, die overeenkomen met een equivalent van 1,5 miljoen m2 landbouwgrond en 450 miljoen planten zullen produceren. In dit jaar ontstaan c.q. worden momenteel vijftien Growing Centers in grotere steden gebouwd - waaronder in Londen, Parijs, Kopenhagen, Toronto, Vancouver, Seattle en Tokio.

Voor meer informatie:
https://www.infarm.com/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven